Educació potenciarà la Formació Professional per oferir més sortides als alumnes

Es dividirà la branca sociosanitària en dos programes i es posarà en marxa el curs vinent l'escola d'oficis

Comentaris

Centre de formació professional d'Aixovall.
Centre de formació professional d'Aixovall. ARXIU

El ministeri d'Educació i Formació Professional presentarà ben aviat el nou projecte de Formació Professional pensat en oferir més sortides als alumnes. El pal de paller serà l'escola d'oficis que s'ha de posar en marxa el curs vinent. També es dividirà la branca sociosanitària en dos programes diferents: el de tècnic auxiliar d’infermeria i el de tècnic sociocomunitari.

La ministra Ester Vilarrubla diu que la prioritat més immediata "és repensar la Formació Professional". Destaca la importància de donar segones oportunitats als joves per assolir un millor èxit en el món laboral. L'escola d'oficis es pot ubicar a l'Aula Taller de la Massana i el Focus 16-20 amb la col·laboració del cos de voluntaris per la natura

A banda d'aquest projecte, el ministeri també treballa en les competències digitals dels docents i en el manteniment de l'activitat escolar malgrat la pandèmia. "El dia a dia és important", assegura la ministra i afegeix que "mantenir les escoles obertes és molt complicat".

Recorda que en molts països, les escoles estan tancades i que no saben quan obriran. "Els alumnes han pogut gaudir i rebre les classes. Amb mascaretes, amb distància, amb gels, amb recorreguts, però han pogut anar a classe". Fa una valoració molt positiva del funcionament de les escoles "gràcies a l'esforç de tothom, no només del Govern, també dels docents, dels equips educatius i dels pares. Ens hem de sentir orgullosos que les escoles hagin estat obertes des del primer dia del curs".

Etiquetes

Comentaris

Trending