Educació i logopedes definiran quines patologies o situacions podran fer saltar-se classes

Vilarrubla considera que tant el ministeri com el col·legi professional sempre han tingut clar que els estudiants no es poden absentar de l’escola en totes les casuístiques

Teràpia de logopèdia.
Teràpia de logopèdia. ARXIU

Responsables del ministeri d’Educació i representants del Col·legi Oficial de Logopedes (COLA) estan treballant en la definició d’una relació de patologies o situacions que justifiquin la no assistència dels escolars a una activitat lectiva, especialment a una classe. Així ho ha explicat la titular ministerial, Ester Vilarrubla, rebaixant una mica més el neguit generat per una recollida de firmes iniciada pel COLA.

Aparentment, tot sembla un malentès entre organitzacions. En tot cas, Vilarrubla ha assegurat que sempre hi ha hagut la sensació d’una entesa entres els professionals de la logopèdia i els responsables del ministeri quant al fet que no totes les casuístiques poden justificar una absència a l’escola. La qüestió és que ara per ara, haver de fer tractament diversos dies en horari lectiu pot comportar una ‘acusació’ d’absentisme escolar. I aquí esqueia el problema.

Edifici de l'Escola andorrana de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

Els logopedes volen que les sessions a l’Escola andorrana en horari lectiu no comptin com absentisme

La ministra ha recordat que l’escola és obligatòria i que les absències han de ser degudament justificades i raonades. I que tant el ministeri com les logopedes tenen clar que no tots els tractaments de logopèdia poden justificar la falta a classe. En conseqüència, es treballarà en l’elaboració d’una mena de catàleg per “definir quines són les patologies o situacions que justifiquen una no assistència” i s’haurà acabat el problema.

Comentaris

Trending