Educació impulsa una jornada per intercanviar pràctiques contra l’assetjament escolar

Vilarrubla defensa que “compartir” experiència dels diferents sistemes pot ajudar a millorar la prevenció a tots els centres

Imatge simulada de 'bullying'.
Imatge simulada de 'bullying'.

Educació ha volgut deixar clara la voluntat d’impulsar accions decidides per combatre l’assetjament escolar. La ministra, Ester Vilarrubla, ha avançat que es continuarà la tasca realitzada ja en cursos anteriors, tot i que, enguany, es vol impulsar noves accions. Entre elles, una jornada que ha de servir per compartir experiència i pràctiques entre els diferents sistemes educatius del Principat.

Així ho ha explicat Vilarrubla durant la roda de premsa de presentació dels protocols sanitaris amb els quals s’afrontarà el nou curs escolar, el segon post esclat de la pandèmia. Ha volgut remarcar que des de fa anys es treballa en accions per evitar aquestes situacions als centres educatius del Principat. “A tots ens preocupa i tots en som sensibles”, ha indicat. Ha posat l’exemple de l’aplicació B-Resol.

Ha admès, però, que mai n’hi ha prou en aquest àmbit. I, per això, es vol millorar. I una fórmula que es considera adequada és aquesta trobada entre els responsables dels diferents sistemes escolars del país. Servirà, ha apuntat, “per intercanviar bones pràctiques”.

Vilarrubla ha explicat que el projecte de trobada es volia haver fet ja el curs passat. Malauradament, la pandèmia ho va desaconsellar. Ara, però, amb la millora de la situació sanitària que es confia es mantingui al llarg del curs, es confia que es pugui tirar endavant. “Cada sistema, més enllà de la nostra legislació, té bones pràctiques”, ha indicat. Per això, s’ha mostrat convençuda que “compartir-les ens pot enriquir i servir per millorar a tots els centres”.

La ministra ha avançat també altres accions. Entre elles, la voluntat de mantenir reunions amb “persones que promouen accions en aquest àmbit per veure si podem col·laborar i engegar altres accions que ajudin a sensibilitzar encara més”. I és que, ha indicat la titular d’Educació, cal reforçar la prevenció perquè “serveix per estalviar patiment”.

Comentaris (1)

Trending