Educació fa marxa enrere pel neguit dels progenitors i mira d’activar els menjadors escolars

Després d’una reunió amb els responsables de Salut aquest matí, Vilarrubla anuncia que a partir de la setmana que ve hi pot haver una flexibilització de les indicacions inicialment donades

La ministra Ester Vilarrubla durant l'entrevista a 'La Rèplica'.
La ministra Ester Vilarrubla durant l'entrevista a 'La Rèplica'. RTVA

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha anunciat aquest dijous, contra el previst inicialment, que s’ha demanat a les associacions de pares i mares que facin el possible perquè es puguin reactivar els menjadors escolars. Aquesta situació no es preveia, però el neguit i les queixes de moltíssims progenitors ha fet modificar l’escenari inicial. I el cas dels menjadors podria no ser únic. La setmana que ve es poden anunciar noves flexibilitzacions respecte de les primeres directrius donades.

Vilarrubla ha estat entrevistada en el marc del programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió per mirar de calmar els ànims dels pares. Aquest matí, de fet, responsables del ministeri de Salut i d’Educació han mantingut una trobada i davant l’evolució positiva de la situació sanitària i epidemiològica, davant la davallada de la intensitat viral, s’hauria acordat que es poden introduir canvis als protocols inicials per tal de facilitar el retorn a l’escola… encara que sigui com un servei de guarda, per dir-ho així, atès que cada cop més pares i mares han tornat a la normalitat laboral.

Vilarrubla ha remarcat que les consignes sanitàries estan canviant molt ràpid i a partir de la setmana vinent potser es pot flexibilitzar alguna cosa. Cada escola està definint com tornar segons la seva situació, espais i personal. Això sí, "sempre s'ha tingut clar que havia de ser un retorn voluntari". "Sí que hi ha alguns cursos que tenen prioritat, sobretot els que tanquen etapa perquè és important que puguin acomiadar-se, i també alumnes vulnerables”. La ministra confia que a totes les escoles es pugui reobrir el menjador i així facilitar la compatibilitat de la feina dels pares i l’escola.

Alumnes de l'Escola andorrana en una classe.

Relacionat

El retorn de l’Escola andorrana no inclourà els cursos de maternal

La titular d’Educació ha posat en valor la feina dels docents en l'adaptació a la situació molt ràpidament. "Ha portat molta feina i dedicació adaptar les classes a l'ensenyament virtual” i s’ha mostrat oberta a rebre les queixes de les famílies en el cas que hi siguin. “No s'ha deixat de fer ensenyament. Es va readaptar perquè tingués sentit a través d'una pantalla. És el moment de tornar però no podem fer-ho tots a la vegada. S’ha de fer amb prudència i seguint les consignes sanitàries”, ha remarcat.

Per a Vilarrubla, la gran aposta d'obrir les escoles és emocional. Els pares no podran entrar-hi i l'hora del pati també canviarà. Espera que els nens que formin part del nucli de convivència es puguin abraçar i jugar. I en vista a l’estiu, la ministra ha revelat que “es treballa en diferents eixos perquè hi hagi el màxim d'opcions. Un grup de docents s'han mostrat partidaris de crear voluntariat durant l’estiu".

Comentaris (9)

Trending