Educació es prepara per a diferents escenaris el curs vinent

La ministra, Ester Vilarrubla ha afirmat que es tenen fins a tres propostes de mesures sanitàries, a l’espera del que dicti el departament de Salut

Alumnes amb ordinador en una escola.
Alumnes amb ordinador en una escola. ARXIU

“Ens hem preparat per a diferents escenaris, alguns de molts positius, altres menys”, ha exposat la ministra d’Educació i Ensenyament, Ester Vilarrubla. Tot i que sembla que la pandèmia va reduint els seus efectes, des del departament han plantejat fins a tres possibilitats diferents per a l’inici del curs vinent, tal com feren el passat 2020. “Estem a l’espera del que dicti Salut quan arribi setembre”.

Vilarrubla ha explicat que s’han preparat tres possibles escenaris, que dependran de la situació de la Covid-19. El primer d’ells és una normalitat pràcticament absoluta, que es donaria en cas que els contagis baixessin fins a ser pràcticament inexistents. D’altra banda, també es planteja la possibilitat de seguir amb mascaretes, amb distància i grups bombolla dins les aules. Per últim, la ministra ha explicat que seria “alleugerir aquestes mesures”, que suposaria no utilitzar mascareta amb els grups bombolla, que siguin més amplis.

“Ho tenim preparat i, en funció de com estigui la situació sanitària, Salut ens indicarà quin escenari és el que haurem d’aplicar arribat el moment”, ha apuntat Vilarrubla. Per tant, la situació amb la qual es troben els nens i les nenes quan hi tornin a les aules al setembre no serà definitiva fins que arribi l’hora.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending