Els docents no veuen bé que Educació hagi de compartir ministeri amb Relacions Institucionals

El SEP deixa clar que no té res a dir sobre Ladislau Baró però sí que li planteja dubtes que hagin d’anar junts qüestions “d’una importància tan cabdal per a la societat andorrana com és el Coprincipat i l’ensenyament”

La junta del SEP.
La junta del SEP. Toni Solanelles

Al comitè executiu de Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) no li agrada gens ni mica que el ministeri d’Educació hagi de compartir atribucions amb la nova cartera de Relacions Institucionals. Assegura el sindicat que aglutina bona part dels docents del país que no tenen res a dir respecte de la persona inicialment elegida per al càrrec, Ladislau Baró, però si pel fet de mesclar peres amb pomes i unir “en una mateixa Cartera ministerial amb una importància tan cabdal per a la societat andorrana com és el Coprincipat i l’educació”.

En un comunicat, el SEP manté que “creiem que tots dos ministeris haurien de ser independents l’un de l’altre en ser conscients de la importància i la feina a fer en les relacions amb els Coprínceps i en el mon de l’educació”. Quant a la feina del ministeri que ha de dirigir l’ensenyament del país, “ens trobem en un moment difícil degut a la implantació de la carrera horitzontal, perfils professionals i gestió de les borses d’interinatge” i “creiem que algú procedent del món de l’educació hauria de ser el nostre futur interlocutor per fer avançar els aspectes que es van començar la passada legislatura. Entenem que compartir dues carteres tan importants pot no fer avançar degudament el procés ja iniciat per la interlocució ministerial sortint”.

La cúpula del sindicat no dubta de “la professionalitat del futur ministre d’aquesta cartera però sí ens sorgeixen dubtes en relació al seguiment precís del ministeri d’Educació els propers quatre anys i, en cas de mantenir-se en conjunt ambdós ministeris, demanem la possibilitat de crear una secretaria d’Estat amb algú al capdavant que procedís del món de l’ensenyament”.

Comentaris (14)

Trending