Els docents de maternal demanen introduir proves TMA i reduir els confinaments

El SEP constata una crescuda generalitzada de baixes entre el professorat i de positius entre els alumnes, tot i que considera complexe ajustar les dades

Una classe de maternal, a l'escola andorrana de Santa Coloma.
Una classe de maternal, a l'escola andorrana de Santa Coloma. Albert Belis

El personal docent de maternal, “el més exposat i vulnerable”, demana introduir proves TMA tant per a alumnes com per a professors. Alhora, es continua veien excessiu el tancament d’una aula amb un sol positiu per molt que els escolars no portin mascareta. Aquest és un dels elements que més sobresurt de l’enquesta que el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha realitzat entre els seus afiliats, i que només ha respost un de cada quatre consultats.

El SEP ha pogut constatar una crescuda generalitzada de baixes entre el professorat i de positius entre els alumnes. No obstant això, i vist que la majoria dels afiliats que han respost són de primera ensenyança, l’organització sindical agafa les dades amb pinces, “ja que cada escola té les seves particularitats”. Amb tot, els més afectats es troben a segona ensenyança, maternal i batxillerat.

Segons un comunicat del sindicat, el 55% dels enquestats manifesta que no totes les baixes han estat cobertes i només un 14% afirma que s’han cobert les absències en la seva totalitat. El 70% dels consultats constaten un increment de positius entre l’alumnat tot i que s’ha mantingut la tasca lectiva amb els contagiats per via telemàtica. De fet, la sensació i voluntat general, a tots els nivells, és poder mantenir al màxim l’activitat ordinària.

A la demanda de la dotació de mascaretes FFP2 per part del ministeri d’Educació, la majoria hi ha estat d’acord i segons que ha recordat el SEP, la titular ministerial, Ester Vilarrubla, hauria explicat que s’està dotant els centres d’aquestes proteccions facials recomanades per dur a terme la tasca lectiva amb seguretat. Els docents, que consideren que els millors dies per fer els cribratges són els dilluns i els divendres, aposten per fer la totalitat de les reunions del professorat per via telemàtica.

Comentaris (7)

Trending