Els docents confessionals exposen a Vilarrubla que es volen prejubilar als 60 com els de l’andorrana

Hi haurà una trobada el mes de setembre per analitzar la proposta però els mestres fan una valoració positiva de la reunió mantinguda aquest dimarts a la seu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior

Comentaris

Alumnes al pati del col·legi Sant Ermengol d'Andorra la Vella.
Alumnes al pati del col·legi Sant Ermengol d'Andorra la Vella. Altaveu

El Sindicat d'Ensenyament Confessional (SEC) s'ha reunit aquest dimarts amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i amb el director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals, Josep Areny per fer balanç del curs i per exposar els seus neguits. Els docents van proposar poder prejubilar-se als 60 anys com els mestres del sistema andorrà i van plantejar que si no eren les mateixes condicions, s’apropés a un punt intermedi. Aixì l'apartat econòmic hauria de ser compartit per Govern, l'escola i el professor. 

 Des del SEC opinen que hi ha voluntat a nivell conceptual i han avançat que es farà una reunió el mes de setembre per valorar la seva propostaDurant una trobada marcada per la cordialitat i la voluntat de col·laboració els docents van subratllar que estan educant als joves que seran el futur del pais.

El sindicat ha tornat a posar sobre la taula la seva demanda per a tenir la possibilitat de prejubilar-se, una mesura que es va incloure a la llei del cos d’Educació però que només va dirigida als professors del sistema andorrà. El SEC considera que és un punt que crea diferència entre els docents dels dos sistemes i que la demanda que van fer, en el seu moment, no es va resoldre de forma satisfactòria. Afirmen que només se'ls equipara en els aspectes més perjudicials com poden ser la retallada de salaris o la congelació de triennis.

Durant la tramitació de la llei del cos educatiu l'any 2018, el partit socialdemòcrata i Liberals van presentar dues reserves d'esmena per a defensar l'assimilació entre els docents del sistema andorrà i els confessionals, amb l'argument que la qualitat de l'ensenyament que es pot oferir als alumnes pot minvar quan s'exerceix la docència a edats avançades. L'aleshores ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover va enviar una carta als docents dient que el tema es negociaria en la pròxima legislatura -l'actual-.

Els professors són contractats per les escoles però reben el salari del Govern. Els centres estan gestionats per la congregació de la Sagrada Família d'Urgell.

Comentaris (9)

Trending