Denuncien la inacció en un cas d’assetjament escolar al col·legi francès de Ciutat de Valls

La mare d’una menor de nou anys lamenta que ni els responsables del centre ni el ministeri, al qual es va acudir el novembre, actuen malgrat que la seva filla pateix ‘bullying’ des de fa dos anys, fet que li genera “por i angoixa”

L'escola francesa de primera ensenyança a Ciutat de Valls.
L'escola francesa de primera ensenyança a Ciutat de Valls.

La situació, segons assegura, s’ha arribat a fer insostenible. Tant que la seva filla, amb tot just nou anys, ja no vol anar al col·legi. És alumna de l’escola francesa de Ciutat de Valls i assegura que els dos darrers cursos pateix assetjament per part d’alguns dels seus companys sense que, des del centre, s’hagi pres cap mesura. També lamenta que després de portar l’afer al ministeri d’Educació el passat novembre, encara no té cap resposta. Finalment, ha optat per denunciar-ho públicament a través d’Altaveu.

“La nena ja no vol anar al col·legi”, ha explicat aquesta mare, que es mostra especialment dolguda per la situació. Més tenint en compte que s’està donant amb nens de tot just nou anys. “Li trenquen coses, li roben o li agafen l’esmorzar”, relata. També pateix insults i, fins i tot, en una ocasió “li van pegar”.

La mare  expressa un temor: “si amb nou anys li fan això, què passarà quan siguin més grans?”

Segueix relatant altres fets que ha hagut de patir la seva filla. “Un dia va portar un llibre i li van tornar destrossat”, indica. També apunta que “li llancen els tàpers a la brossa”. En definitiva, “cada dia ve amb queixes”.

I això ha anat succeint els dos darrers cursos. I el que més lamenta és que quan ha volgut demanar ajuda als responsables del centre, aquests -segons assegura- no li han fet cap cas. “He parlat amb la mestra i amb la direcció i tot just diuen que són coses de nens”, afirma. Una postura ben diferent de la que ella viu a casa. “Van amb maldat”, apunta.

I és que el ‘bullying’ que pateix la nena, remarca, està afectant-la de forma important. “Té por i angoixa. I ho paga a casa, estant nerviosa i irritable”, revela. Malgrat tot, es prefereix, per ara, no contemplar l’opció de canviar d’escola. Ara bé, la seva mare sí que expressa un temor: “si amb nou anys li fan això, què passarà quan siguin més grans?”.

L’altra queixa ve per la inacció que, al seu entendre, hi ha també des del ministeri d’Educació. Al novembre, es va demanar una reunió per exposar els fets. D’aquesta trobada, es va aixecar acta. De moment, però, no es té constància de cap actuació des del Govern. “Encara estic esperant resposta”, afirma.

Per tot això, el missatge és clar: “Ens sentim desemparats. Ja no sabem què fer. Ni al col·legi ni al ministeri fan res”, ha lamentat, tot posant en relleu que “no s’està aplicant cap protocol antiassetjament”.

Comentaris (24)

Trending