Curtmetratges per combatre el ‘bullying’

Els alumnes de l’Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma guanyen els tres premis del concurs de curts sobre assetjament

Els guanyadors del concurs amb León i Bardina.
Els guanyadors del concurs amb León i Bardina. SFGA

Els alumnes de l’Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma són uns campions en el combat de l’assetjament en totes les seves variants. Els tres premis que s’han lliurat en relació amb un concurs de curtmetratges per conscienciar sobre pràctiques com el ‘bullying’, el ‘ciberbullying’, el ‘grooming’ i el ‘sexting’ han estat guanyats per estudiants de l’esmentat centre. Els curtmetratges serviran com a material de conscienciació i prevenció a les aules.

Fer-los participar en projectes d’aquesta mena “fa que els estudiants estiguin molt més receptius quan es fan les xerrades”, ha explicat el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, que juntament amb el seu homòleg d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, han assistit a l’acte d’entrega dels premis. En la categoria de ‘bullying’ ‘La rutina’, de Roc Sanchez Betriu, Thiago Fernandez Ruivo, Tristan Conde Mendez i Tresa Vergés, ha estat el curt guanyador; en la de ‘ciberbullying’ ho ha estat ‘La qüestió no és ser el millor’, de Zenia Roelas, Ylenia Rono, Noa Gallinat, Júlia Domingo i Alèxia del Moral; i en la de ‘sexting’ ha guanyat el curt elaborat per Amélie Kuri, Ona Rogé, Mar Torra i Vanessa Da Silva, ‘Podries ser tu’. Els guanyadors s’han emportat una entrada a Caldea i un sopar al restaurant Blu del termolúdic.

L’objectiu d’aquest concurs -que ha estat valorats per un jurat compost per representants del ministeri de Justícia i Interior i del ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, que són els ministeris encarregats de l’organització del certamen- és implicar i sensibilitzar els menors amb la finalitat d’empatitzar amb les possibles víctimes de qualsevol mena d’assetjament i assabentar-los dels delictes i les problemàtiques per evitar que els menors siguin víctimes d’aquestes conductes.

De fet, els curtmetratges guanyadors s’utilitzaran en les xerrades que es fan a les escoles en el marc del Pla de prevenció de conductes delictives, que imparteix conjuntament el cos de policia, l’àrea de Justícia Juvenil i el departament d'Institucions Penitenciàries a les aules per prevenir aquestes tipologies d’assetjament. León ha reconegut que “es van donant casos” d’assetjament, però ha preferit no entrar en detalls i menys encara en xifres.

En canvi, sí que ha destacat que “és molt important fer aquestes accions a nivell preventiu” perquè pot ajudar a què els estudiants puguin notar “actituds” a classe i “ells mateixos poden avisar els docents i altres adults”. El secretari d’Estat d’Interior ha ressaltat, això sí, que “tot el que està relacionat amb les noves tecnologies es fa especial atenció des del servei de policia s’intenta fer totes les actuacions possibles” perquè no vagin pel mal camí.

Comentaris

Trending