Cribratge a l’Escola andorrana de primera ensenyança de Santa Coloma per l’alta incidència del virus

Hores d’ara hi ha quinze de les vint-i-tres aules amb algun tipus d’afectació, per això abans del retorn a l’escola dilluns es demana de poder analitzar els alumnes de les vuit aules ‘netes’ més els estudiants de set classes en fase de desconfinament

L'escola de Santa Coloma, al fons.
L'escola de Santa Coloma, al fons. ALTAVEU

En poc temps, tots els alumnes de l’Escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Andorra la Vella, situada a Santa Coloma, s’hauran cribrat de nou, després de les proves d’inici de curs. L’alta incidència del virus al centre ha portat els responsables d’Educació i Salut a programar per aquest cap de setmana un cribratge que, d’alguna manera o altra, afectarà quinze de les 23 aules de què consta el centre.

I és que la Covid, no se sap perquè, ha tingut un fort impacte en aquest centre. Hores d’ara, quinze de les 23 aules tenen alguns o tots dels seus alumnes en règim de confinament. És a dir, sobre el paper, i si ho estan complint, tot i tenir vacances no haurien de poder sortir de casa. Vist aquest fet, els responsables d’Educació i Salut han enviat comunicacions als pares dels alumnes de les vuit classes ‘netes’ per tal que, voluntàriament, sotmetin durant el cap de setmana el seus fills a proves diagnòstiques, i així poder assegurar un bon reinici de curs.

A més, entre aquest dijous i aquest diumenge s’hauran sotmès també a proves de detecció de la malaltia els estudiants de set de les classes sotmeses a vigilància activa, tot preveient que a partir de dilluns quedin desconfinades totes i, en conseqüència, es reprengui l’activitat lectiva presencial amb estudiants d’una quinzena de classes. Així ho ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover.

De forma global, el responsable ministerial també ha explicat que actualment hi ha 57 aules al país sota vigilància activa –40 amb tots els membres aïllats i 17 amb només alguns confinats– i 22 en vigilància passiva. De totes elles una bona colla són les referides a l’Escola andorrana de primera ensenyança de Santa Coloma. Dilluns hauria de reprendre també el curs l’Escola andorrana de segona ensenyança de les Valls d’Orient, l’institut del sistema andorrà d’Encamp, que va ser tancada totalment per l’alt volum de casos de coronavirus detectats.

Comentaris (1)

Trending