El Consell General reactiva els premis a la innovació educativa

L’edició 2019-20 dels guardons es va aturar per una crisi del coronavirus que s’espera estigui present en molts dels projectes que es puguin presentar en la nova convocatòria

Costa i Palmitjavila, amb Laura Martín, de Gam 21, abans de la roda de prema.
Costa i Palmitjavila, amb Laura Martín, de Gam 21, abans de la roda de prema. G. P.

El Consell General ha reactivat els premis a la innovació educativa, que van quedar aturats per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus. Els guardons, el Maria Geli per a docents i el Connect per a estudiants, es tornaran a atorgar l’any vinent. Entre altres coses, la comissió d’Educació del Consell General entén que molts dels projectes presentats poden beneficiar-se de les experiències viscudes durant el confinament.

“Tot i ser un any atípic, és un moment oportú perquè els docents ens facin part dels seus projectes. Hem vist alguns per xarxa que alguns han estat innovadors i creatius, que han sabut adaptar-se a la situació de joves i infants. És un bon moment per poder-los comunicar i fer partícips a tots els professors”, ha apuntat la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila. En aquest sentit també ha indicat que els joves estudiants, a qui va dirigit el premi Connect, també han impulsat iniciatives interessants en aquest àmbit.

El Connect estarà dotat amb 1.500 euros i el Maria Geli amb 12.000 en la categoria internacional i 3.000 en la internacional

El president de la comissió d’Educació, Ferran Costa, ha desgranat les característiques dels dos guardons. Així, el Connect “vol fomentar el coneixement i l’estima vers Andorra”. Enguany, se centrarà en projectes que hagin fomentat la participació ciutadana. Estarà dotat amb 1.500 euros.  

Pel que fa al Maria Geli, tindrà una doble modalitat: nacional i internacional. Es vol que es presentin “projectes didàctics de creació d’una experiència d’innovació educativa que hagi servit per millorar la qualitat de la docència”. Aquesta haurà d’haver estat adreçada a alumnes de fins a 18 anys. En aquest cas, la dotació del premi serà de 12.000 euros en la modalitat internacional i de 3.000 en la nacional.

La documentació dels projectes es podrà preparar al llarg del curs que acaba de començar. Després, entre l’1 i el 31 de maig s’hauran de presentar de forma telemàtica. A la tardor està previst donar a conèixer els guanyadors.

Des del Consell s’entén, com ha apuntat Palmitjavila, que “hem de donar un impuls” als premis, justament per tot el que s’ha viscut els darrers mesos. “El món educatiu ha viscut moments complicats; ha hagut d’adaptar-se, de reinventar-se. I hem vist que tenen capacitat de fer-ho, que tenen les habilitats i la creativitat necessàries”, ha apuntat.

Comentaris

Trending