Condol de l’UdA per la mort d’Arcadi Oliveres

El professor i activista per la pau va venir a Andorra en diferents ocasions, entre elles la que li va permetre inaugurar el curs acadèmic 2009-10

Arcadi Oliveres, durant la conferència inaugural del curs 2009-10.
Arcadi Oliveres, durant la conferència inaugural del curs 2009-10. UdA

La Universitat d’Andorra ha volgut afegir-se a les mostres de condol per la defunció del professor i activista per la pau Arcadi Oliveres, la mort del qual s’ha conegut aquest dimarts. Des del centre s’ha posat en relleu la seva trajectòria tant com a docent com per portaveu de diferents causes socials. També s’ha recordat que va visitar Andorra en diferents ocasions, entre elles el 2009 per impartir la lliçó inaugural del curs acadèmic.

Feia dies que se sabia que Oliveres estava greument malalt. La seva mateixa família ho havia fet públic a les xarxes socials. Aquest dimarts, s’ha conegut la notícia de la seva defunció, als 75 anys.

Nascut a Barcelona el 1945, es va llicenciar en ciències econòmiques a la Universitat de Barcelona. Ja com a estudiant, va ser un militant actiu contra el franquisme i en defensa de la democràcia i les llibertats. A partir del 1980, va començar a exercir com a professor d’Economia a l’Autònoma de Bellaterra. Paral·lelament, va mantenir i, de fet, intensificar el seu activisme.

El 1981 va començar a col·laborar amb l’organització Justícia i Pau, i el 2001 va ser elegit president d’aquesta entitat. També va ser president del Consell Català de Foment de la Pau i membre actiu de múltiples organismes, entre els quals el Consell de la Ciutat de Barcelona, l’Institut Víctor Seix de Polemologia o l’Institut Català Internacional de la Pau. També va escriure llibres com ‘0,7, un informe para los parlamentarios’ o ‘Contra la fam i la guerra’, entre altres.

A Andorra va venir en diferents ocasions, molts cops vinculades a la seva tasca pedagògica. Així, va clausurar el curs Aula Magna 2008-09 i va impartir la lliçó inaugural del curs acadèmic 2009-10, amb la conferència ‘Educació i desenvolupament.

Missatge Arcadi Oliveres.
El missatge d'Arcadi Oliveres en una de les seves visites a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending