Arrenca un nou curs escolar amb menys mesures restrictives

Tot i això, es manté la mascareta a l'aula i han començat uns cribratges voluntaris per als nens de més de vuit anys

Una classe de maternal, a l'escola andorrana de Santa Coloma.
Una classe de maternal, a l'escola andorrana de Santa Coloma. Albert Belis

El nou curs escolar ha començat aquest dijous amb tots els alumnes presencials a classe. Enguany, les mesures restrictes per la crisi sanitària del coronovirus s’han flexibilitzat, tot i que els alumnes que vulguin se sotmetran a un cribratge. Aquest dijous han tornat a classe els més petits, de maternal i primera ensenyança, mentre que la resta ho faran divendres i dilluns.

Un total de 2.000 alumnes de l’escolana andorrana i de la resta de sistemes educatius han començat aquest dijous un nou curs escolar, el segon que s’ha de desenvolupar amb la crisi sanitària del coronavirus. En total, a l’escola andorrana hi haurà uns 4.500 alumnes, una xifra similar a l’any passat, i a una distància també similar respecte a la resta de sistemes educatius, mantenint el primer lloc en el cas del sistema propi del país. El professorat també és similar, amb una ràtio de 20 alumnes a primera ensenyança i 25 a segona.

“Sí que és cert que comencem amb la por de com arribaran els nens i per això intentarem ser el màxim de precabuts possible, però la idea és revisar amb el ministeri de Salut el document de mesures i poder flexibilitzar al màxim les restriccions i, si pot ser, treure la mascareta a les aules”, ha afirmat la directora de l’escola andorrana, Maite Casals. “Tant de bo -ha afegit- poguessim acabar el curs amb certa normalitat, però amb el que hem après en aquest any i mig no ens plantegem objectius a llarg termini, intentarem que les escoles estiguin obertes amb seguretat i ens adaptarem al que hagi de venir”.

Alumnes fent cua abans d'entrar a l'escola andorrana de Santa Coloma.
Alumnes fent cua abans d'entrar a l'escola andorrana de Santa Coloma. Albert Belis

Aquest dijous han començat el curs els alumnes de maternal i de primera ensenyança, i la resta ho faran entre divendres i dilluns. Les mesures preventives de salut s’han flexibilitzat. Així doncs, els alumnes podran jugar al pati sense mascareta, el grup bombolla o unitat de convivència s’ha obert al curs o cicle sencer tant al menjador com al pati, fins a 125 alumnes, i s’haurà de deixar una distància de 4 metres entre cursos. En cas que hi hagi un positiu, només es confinarà al de la dreta i al de l’esquerra de la taula del menjador, i el grup de taula haurà de ser estable. El professorat té a punt les classes telemàtiques, amb totes les eines multimèdia a disposició, per si fos necessari.

A més, a partir d’aquest dijous mateix s’han començat a dur a terme cribatges entre els alumnes que ho vulguin, en aquest cas a partir dels vuit anys. Durant aquest dijous, un binomi de la Creu Roja està fent aquesta tasca, tot i que ha començat més tard perquè s’han hagut de comprovar els consentiments paterns. Es farà ara una primera tongada ara i una segona la setmana del 24 de setembre.

“Encarem aquest nou curs amb molta tranquil·litat, perquè el que estem fent ara ja ho sabem fer, ja que ho hem fet durant el curs anterior”, ha afirmat el director de l’escola de maternal i primera ensenyança d’Andorra la Vella, Sergi Muñoz, que també ha explicat que, en l’àmbit docent, enguany s’implementa un nou currículum, s’ha fet una revisió d’unitats didàctiques a tercer cicle, es continuaran aplicant millores amb les llengües i hi ha un projecte nou de matemàtiques amb la Universitat d’Oviedo.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

Relacionat

El curs començarà de manera esglaonada en tres dies, amb mascareta i cribratges

Comentaris

Trending