Un centenar d’alumnes treballen al voltant de la desinformació i les fake news

S’ha emmarcat en la celebració de les XV Activitats d’Humanitats que han recuperat el format presencial

Inici de la jornada de les  XV Activitats d’Humanitats.
Inici de la jornada de les XV Activitats d’Humanitats. Colegio Español Maria Moliner

Aquest dimecres se celebren les XV Activitats d’Humanitats, que han recuperat el format presencial. L’esdeveniment al tomb de les humanitats busca despertar l’esperit crític dels joves, enfortir les relacions amb els docents de diferents escoles i fomentar el treball en equip. En aquesta ocasió s’ha tractat la desinformació i les fake news, molt presents en el dia a dia dels adolescents a través de les xarxes socials.

Enguany hi participen un centenar d’alumnes i una desena de docents dels quatre centres escolars de batxillerat. Així, serà l’Escola Andorrana de Batxillerat, el Col·legi Sant Ermengol, el Colegio Español Maria Moliner i el Lycée Comte de Foix els qui prendran part a les activitats. La temàtica escollida és el fenomen de les notícies falses, més conegudes sota l’expressió anglesa ‘fake news’.

La jornada s’ha iniciat com sempre amb una xerrada adreçada als alumnes, i que aquest any té com a ponent el periodista català Antoni Bassas. La conferència, titulada ‘noticies, veritat i mentida’, posa el focus en com la tecnologia digital permet a qualsevol persona emetre missatges amb un abast potencial de milions d’espectadors. També com n’és d’important que es contrastin les informacions i evitar les mentides en el discurs públic.

Seguidament, els alumnes participen tot el matí en diversos tallers específics sobre la desinformació en línia, com reconèixer i enfrontar-se de manera crítica a les notícies falses o com detectar les mentides falses, qui hi ha darrere i com detectar-les. Les XV Activitats d’Humanitats acaben a la tarda amb una altra conferència d’Antoni Bassas, en aquest cas adreçada al públic en general.

Etiquetes

Comentaris

Trending