La carrera professional a Educació s’implementarà a partir del curs vinent

El nombre d’interins ronda el 20%, aproximadament, i es resoldrà el procés per cobrir diverses places de directius i caps d’estudis

Vilarrubla durant la compareixença
Vilarrubla durant la compareixença

La carrera professional és una de les demandes més recurrents per part del professorat del país i un dels punts pendents del ministeri d’Educació. La titular de la cartera, Ester Vilarrubla, ha assegurat aquest dijous que, si tot va com està previst, es podrà començar a implementar el pròxim curs. A més, es resoldrà el procés de cobrir diverses places de directius i caps d’estudis, que ajudarà a tenir nous llocs de treball i a fer variar el nombre d’interins, que ronda el 20%.

El Decret del Reglament de la carrera professional del cos d’educació és un dels punts pendents del ministeri, conjuntament amb el d’avaluació de l’acompliment. Vilarrubla ha assegurat que “estem treballant molt intensament i tenim una primera proposta que estem presentant a tot el col·lectiu”. Aquesta feina, si tot continua fluint, s’acabarà al mes d’octubre. L’objectiu d’aquestes reunions és “recollir els dubtes, neguits i propostes del professorat per tal d’enriquir el text”. Així mateix, s’han creat taules sectorials perquè siguin els enllaços amb els claustres.

El procés, ha assegurat Vilarrubla, “ha estat molt participatiu”, per tal que tothom “se senti el màxim de representat amb el reglament”. S’espera, per tant, poder aplicar el reglament de carrera professional, almenys amb gran part del cos d’educació durant el curs 2023-2024. “És una eina que té dues finalitats, la de motivar i fer créixer el personal i la de reconèixer, també a nivell salarial i d’incentius no salarials, les feines excel·lents que duen a terme”, ha assenyalat Vilarrubla. D’altra banda, també es té pendent l’actualització dels perfils professionals incorporant les competències digitals, “perquè hi hagi una mirada més actual”.

Pel que fa al procés de cobertura de places vacants, “continuem amb l’objectiu de disminuir el nombre d’interins de llarga durada”. L’any passat es van treure places de col·laborador educatiu que no van quedar cobertes, i que es troben en fase d’edicte externs. Així mateix, el passat mes de maig es van obrir places de director, de cap d’estudis i d’inspector per a incorporar-los el present curs. El procés s’ha fet d’una forma diferent, i se’ls ha demanat que fessin un treball, per això s’ha deixat mesos de marge i un estiu entremig, “perquè la gent s’hi pogués dedicar amb més intensitat i qualitat”.

Aquestes 14 places, ha assenyalat Vilarrubla, “eren molt necessàries”. D’una banda, perquè s’espera que quedin algunes vacants per processos de jubilació i prejubilació, “i les podrem ocupar directament”. A més, també tindrà un impacte directe entre els docents, “perquè els llocs que estan ocupant aquestes persones són mestres o professors que el seu lloc de treball se’ls ha de guardar per si mai retornen, a la qual cosa estarà ocupada per un interí”. Precisament, es vol aconseguir el 15% d’aquest tipus de personal i Vilarrubla assegura que “no estem lluny, no arribem al 20% i seguim avançant”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending