L’associació de pares del Lycée dona suport a la decisió de prohibir l’ús del vel

L’APA recorda que el reglament del centre, d’obligat compliment per tots els alumnes, va ser aprovat per unanimitat per tota la comunitat educativa i que cada inici de curs es lliura a les famílies que el validen amb la seva signatura

Imatge de la façana del Lycée que mira al riu.
Imatge de la façana del Lycée que mira al riu. Toni Solanelles

L’Associació de Pares d’Alumnes (APA) del Lycée Comte de Foix dona suport a la decisió de no permetre que una alumna musulmana vaig a l’escola amb el vel. En aquest sentit, des de l’entitat es recorda que la prohibició de lluir símbols religiosos està establerta al reglament del centre, que va ser validat per unanimitat per tots els membres del consell d’administració. A més, es remarca que a inicis de curs es lliura als estudiants i és firmat per totes les famílies.

Consultada sobre la polèmica sorgida les darreres setmanes per la negativa de la família de deixar anar l’adolescent a escola si no se li permet fer-ho amb la tradicional peça de roba musulmana, l’APA “es remet al que diu el reglament del centre”. I aquest, posen en relleu, és força clar en aquesta qüestió.

Façana del Lycée.

Relacionat

Denúncia policial contra el Lycée per suposat maltractament per no permetre una alumna portar vel

I, sobretot, és un document que està acceptat per tota la comunitat educativa del Lycée Comte de Foix. “Aquest reglament, votat pel Consell d'Administració, és d'obligat compliment per tots els alumnes”, remarquen. A més, es posa en relleu que va ser acceptat per unanimitat, inclosa per la mateixa APA.

Vista aèria d'una part del Lycée Comte de Foix.

Relacionat

La família de la nena del vel manté la pugna per una discriminació que Govern descarta del tot

Un darrer punt que s’apunta és el fet que aquest document es passa cada curs a les famílies, que hi donen el seu vistiplau. “El reglament es lliura a cada alumne a principi de curs i els pares el signen com a prova d'acceptació”, afirmen des de l’APA, tot recordant que “recull normes marcades des del ministeri de l'Educació francès i d'altres de particulars al centre”.

Comentaris (4)

Trending