L’aprovació de noves universitats passa d’Ensenyament Superior a l’Agència de Qualitat

Després de l'autorització de la Western Europe University hi ha diverses demandes de centres d'educació per instal·lar-se al país

Comentaris

Edifici de la Universitat Carlemany, a Sant Julià de Lòria.
Edifici de la Universitat Carlemany, a Sant Julià de Lòria. ALTAVEU

Andorra ja compta amb cinc centres universitaris després que el Govern aprovés en la sessió de consell de ministres de dimecres passat l'arribada de la Western Europe University. La xifra podrà augmentar els propers mesos tenint en compte que hi ha més demandes. Ara, però, l'aprovació és competència de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA). Ha agafat el relleu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.

L'interès de centres universitaris per instal·lar-se a Andorra no s'atura. El 4 de maig del 2022 el Govern va donar el vistiplau a un decret pel qual s’aprovava el reglament d’autorització d’universitats i altres institucions d’ensenyament superior privades del sistema andorrà d’ensenyament superior, el qual encomanava a l’AQUA l’avaluació dels plans estratègics de la seva creació i implantació.

Per tal d’adaptar-se al nou marc normatiu, i havent avançat en el desenvolupament de les funcions de l’AQUA creant avaluacions per a centres i institucions d’ensenyament superior, es va copsar la necessitat de crear noves taxes i actualitzar els imports de les actuals.

El text va entrar en vigor el passat mes de gener i a partir d'aquell moment es va fer el traspàs dels dossiers del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior a l'AQUA. Amb la llei, l'agència cobrarà una taxa de 7.500 euros per a l’avaluació del pla estratègic de creació i implementació d’una universitat o d’una institució d’ensenyament superior privades.La taxa serà de 5.000 euros per a l’avaluació i acreditació institucional i una de 2.500 per a l’avaluació de renovació d’aquesta acreditació. 

L'arribada d'universitats no es tradueix amb la presència d'alumnes al país ja que la pràctica totalitat de formacions són virtuals o semipresencials. La Western Europe University oferirà bàtxelors, màsters i doctorats lligats als àmbits de la comunicació, del blockchain i de la psicologia.

Comentaris (1)

Trending