Els alumnes del sistema britànic augmenten un 51% aquest curs

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla presenta a la comissió legislativa les dades d'aquest any escolar

Comentaris

EkYGbGGXsAUdwsi
EkYGbGGXsAUdwsi

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla presenta aquest dijous a la comissió legislativa d'Educació del Consell General les dades del curs escolar 2020-21.

El nombre d'alumnes és de 10.879, un -0,37% que el curs passat, tot i que no són dades definitives perquè hi ha famílies pendents de presentar tota la documentació. El sistema andorrà ha pujat un 0,7%, l'espanyol, el 1,3 frances -un 2%, i el britànic un +51% . Hi ha 2.776 abonaments del bus lliure i 1.770 carnets de transport escolar. L'import global de les beques del curs 2019-20 és de 1.301.392 amb 1.545 beques aconedides i 234 denegades

La ministra ha presentat la nova estructura del ministeri en quatre departaments pels cinc que hi havia l'any passat i s'ha referit a les diverses obres. Ha destacat els treballs d'ampliació de l'escola andorrana de Santa Coloma i el mur d'ancoratges de l'andorrana de segona ensenyança d'Encamp.

El curs vinent es posarà en marxa una escola d'oficis

Entre els projectes hi ha el de renovacio de la Formació Professional (FP) amb la implementació d'un nou sistema d'avaluació i la creació d'una escola d'oficis per ampliar les oportunitats de formació per als joves i ser un complmenet de l'estructura educativa del país El perfil d'alumnes es joves a partir de 16 anys i es posaria en marxa l'any vinent. Entre les formacions que s'oferiran hi haurà la d'electricista o la de calefactor.

L'escola d'oficis s'ubicarà a l'Aula Taller de la Massana. A la formació professional, la branca sociosanitària es dividirà en dos, una més dedicada a la gent gran. El centre d'adults es transformarà en el centre de coneixements al llarg de la vida que s'instal·larà a l'edifici les Columnes d'Andorra la Vella.

D'altra banda, aquest any s'ha de desplegar la llei del Cos d'Educació i el procés de cobertura de places vacants. En el marc legal es presentarà el projecte de Llei de la creació del Marc Andorrà de Qualificacions (MAC) i el de Llei sobre la creació d'un sistema de validació dels aprenentatges virtuals.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending