Els alumnes de secundària tenen prohibit usar el mòbil entre 2/4 de 9 del matí i les 5 de la tarda

La mesura queda recollida en el reglament de règim intern de l’Escola andorrana que ara també establirà que als centres no s’hi poden dur de manera ostentosa símbols de naturalesa religiosa

Un usuari amb un mòbil.
Un usuari amb un mòbil. ARXIU

Els estudiants de secundària de l’Escola andorrana no poden usar el telèfon mòbil entre 2/4 de 9 del matí i les 5 de la tarda sempre que estiguin en el marc dels centres educatius i fent activitat lectiva. Així ho estableix, segons que ha explicat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, el reglament de règim intern del sistema educatiu andorrà que ben aviat també recollirà el text consensuat pel qual es deixarà clar que als centres d’educació andorrana no s’hi poden dur de manera ostentosa símbols de naturalesa religiosa.

Vilarrubla s’ha referit a aquesta qüestió en ser requerida sobre si n’hi ha prou d’establir en un reglament intern la prohibició, de factor, de portar vel. La ministra ha indicat que els protocols de règim intern “fins ara ens han servit” i ha explicat, no obstant, tot deixant clar que no és jurista, que “s’estudiarà quina és la millor possibilitat”. Ara per ara, però, i segurament per la urgència del conflicte del vel en una alumna del Lycée, i davant l’escenari que acabi revertint a l’Escola andorrana, el debat s’ha tancat via reglament de règim intern.

EL CAS DEL VEL

La titular d’Educació ha tornat a reiterar que s’és flexible en el cas dels dos menors que no van a classe perquè la germana no pot acudir al Lycée, com pretén, amb vel. La qüestió es tracta com un cas d’absentisme i en les properes hores o dies hi ha d’haver un nou contacte entre els responsables d’inspecció del ministeri d’Educació i la família per mirar d’arribar a una solució. Si aquesta no arriba, s’hauran de posar en marxa els següents passos que indica el protocol d’absentisme, que pot arribar a portar el cas davant la Batllia per acabar instant una retirada de la custòdia dels menors per garantir que aquests vagin a l’escola.

Ester Vilarrubla.

Relacionat

Educació tanca el debat sobre el vel: “A l’Escola andorrana tampoc hi tindrà cabuda”

Vilarrubla ha tornat a fer un clam a favor del “diàleg” i ha deixat clar que no tot és blanc ni tot és negre. I que caldrà veure si la família continua tancada en banda en el fet de no portar els fills a l’escola o hi ha algun altre escenari plausible. Per ara, ha tornat a reiterar la ministra, no hi ha cap demanda formal de canvi de centre.

Comentaris (2)

Trending