Els alumnes de l’Escola francesa de la Massana que no han pogut fer classe avui seran reubicats demà

La inundació provocada finalment per la rebentada d’una mànega antiincendis ha afectat sis aules, de les quals tres s’han pogut rehabilitar al cap de poca estona, i una zona del menjador

Una imatge de l'edifici que acull l'escola francesa de primària a la Massana.
Una imatge de l'edifici que acull l'escola francesa de primària a la Massana. ARXIU

Si no passa res de darrera hora, aquest dimarts tots els alumnes de l’Escola francesa de maternal i primera ensenyança de la Massana podran tornar a classe. S’habilitaran alguns dels espais comuns del centre per convertir-los en aules i així que puguin fer activitat lectiva els alumnes de maternal i primària que avui no ho han pogut fer arran de la inundació de diversos espais de l’escola.

En efecte, han estat sis les aules que, finalment i a causa de la rebentada d’una mànega antiincendis, han quedat malmeses per la inundació que el fet ha comportat. La mànega s’ha trencat a la primera planta i l’aigua ha anat baixant escales avall tot afectant dependències de l’entresòl i de la planta baixa. Tot plegat ha afectat sis aules i, de manera menor, una part del menjador escolar.

Una imatge del centre francès de primera ensenyança de la Massana.

Relacionat

El trencament d’una canonada inunda diversos espais de l’Escola francesa de la Massana

Gairebé de forma immediata, o almenys amb poca estona, s’han pogut restituir, rehabilitar, tres de les classes inicialment afectades per la inundació. En canvi, però, n’hi ha hagut tres més que almenys avui -com a mínim també demà i algun dia més probablement- no han pogut ser utilitzades. Dues són de maternal i la tercera de primària. Els alumnes d’aquestes classes s’han quedat sense activitat i demà seran redistribuïts per d’altres espais de l’escola perquè no perdin més temps.

Tècnics del ministeri d’Educació i també d’Ordenament Territorial -el centre és de titularitat pública andorrana- han estat treballant en la rehabilitació dels espais. També el delegat de l’ensenyament francès i altres responsables han estat a les instal·lacions, que aquest dimarts haurien de rebre noves inspeccions. De fet, ja fa temps que se s’havia que el centre hauria d’afrontar una reforma i no es descarta que arran del succés d’aquest dilluns sigui el moment per fer-ho. O, almenys, per encarar-ho.

Comentaris

Trending