Els alumnes de cursos superiors podran anar pel seu compte a les activitats lectives fora del centre

Ho permetrà la modificació del reglament de seguretat a les escoles aprovada pel Govern, sempre que disposin de l’autorització prèvia dels seus pares o turors

Una imatge de l'Escola andorrana de batxillerat, a la Margineda.
Una imatge de l'Escola andorrana de batxillerat, a la Margineda. ARXIU

Els alumnes de batxillerat i de Formació Professional que facin activitat lectiva fora dels centres podran, sempre amb el permís dels pares, traslladar-se pel seu compte de l’escola al lloc on es faci aquesta part de l’ensenyament. Educació ha modificat la normativa per fer-la més àgil. Per un costat, hi haurà més llibertat pels estudiants i, per l’altre, s’entén que els col·legis puguin estalviar-se el cost d’aquests desplaçaments.

Això serà possible gràcies als canvis en el reglament de seguretat a les escoles que va aprovar el consell de ministres i que aquest divendres, coincidint amb el comançament del curs escolar, han estat publicats al BOPA. S’ha seguit la proposta d’Educació, que considera important fer aquestes modificacions que afectaran, ha remarcat el portaveu del Govern, Eric Jover, únicament als estudiants de més edat. És a dir, als de batxillerat dels diferents sistemes d’ensenyament i als d’FP.

Fins ara, quan en el marc del seu programa lectiu hi havia activitats de formació que es feien fora del centre, era aquest el que havia d’organitzat el trasllat. Això suposava, a més de dificultats logístiques, també un sobrecost. Al mateix temps, en moltes ocasions, no era prou còmode pels mateixos alumnes.

Ara, el Govern ha volgut “adaptar la regulació referent a les escoles als canvis en l’oferta educativa i les diferents modalitats d’estudis” sempre assegurant que “les condicions de seguretat garanteixin al màxim la seva integritat, tant física com moral”. A partir d’ara, els estudiants pudran autogestionar els seus desplaçaments. Per fer-ho, això sí, caldrà que tinguin l’autorització prèvia dels seus pares o tutors.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending