Més de 700 alumnes participen a La Dictée du Tour

Joves dels sistemes educatius andorrà i francès concursaran en aquesta prova amb motiu del pas per Andorra dels corredors de la prova ciclista

Sortida de la 10a etapa del Tour de França 2016 des d'Escaldes-Engordany.
Sortida de la 10a etapa del Tour de França 2016 des d'Escaldes-Engordany. SFGA/JAViladot

Més de 700 alumnes d’entre 9 i 12 anys dels sistemes andorrà i francès participen en la 4a edició de la Dictée du Tour. Aquest concurs posa a prova els coneixements i competències que els joves tenen en llengua francesa. Aquesta activitat es celebra amb motiu del pas per Andorra dels corredors de la prova ciclista aquest estiu. Ha estat impulsada per la Société Amaury Sport Organisation en col·laboració amb Andorra Turisme i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

La Dictée du Tour reunirà a 718 alumnes andorrans per a participar en aquesta prova de coneixements del francès. Aquests joves es conten entre els més de 20.000 infants de ciutats acollidores d’una etapa del tour que duran a terme el concurs. El text escollit està relacionat directament amb la cursa ciclista pel país i, a les escoles, estan tota la setmana preparant-se per a estar familiaritzats.

Els guanyadors seran els 4 millors de cada sistema educatiu, que podran passar un dia entre bastidors de la competició el dia de l’arribada de la 15a etapa a Andorra la Vella. Altres quatre guanyadors podran estar moments previs a la sortida de la 16a jornada amb els ciclistes. El ministeri considera que es tracta d’una ocasió única per als alumnes.

Etiquetes

Comentaris

Trending