Educació suspèn els exàmens de la Prova Oficial de Batxillerat

La majoria de concursos per accedir a estudis superiors a França han quedat anul·lats

-
-
La pandèmia del coronavirus està afectant els exàmens d'aquest curs escolar. El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha suspès fins a nou avís el calendari d’exàmens de març, abril i maig per als candidats presencials i el calendari del mes de maig per als candidats lliures. A França també s'han anul·lat diverses convocatòries però es manté, pel moment, la prova del BAC.

Alguns dels exàmens ja s'havien dut a terme al centre de l'escola andorrana de la Margineda. La POB consisteix en una sèrie de proves organitzades en tres fases que donen la oportunitat al candidat de demostrar un mínim de dues vegades el grau de desenvolupament de les competències específiques en finalitzar el nivell de batxillerat, d’acord amb les assignatures que ha escollit i que formen el seu itinerari.  La suspensió s'aplica en virtut dels  dels decrets dels dies 11, 13 i 14 de març pels quals el Govern ha establert mesures excepcionals, atesa la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2. El ministeri està avaluant diversos escenaris de cara a les altres fases de les proves que queden pendents.

A França, mentre es debat sobre la suspensió del BAC, la prova que han de superar els alumnes del darrer curs de batxillerat ja s'han anul·lat diversos concursos. Entre ells, cal destacar el del PACES que dona accès a les carreres de medicina, llevadora, dentista i fisioterapeuta. També s'han anul·lat les proves de grans escoles com les de comerç i cursos preparatoris.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending