Les vendes de vehicles ja es troben molt a prop del nivell previ a la pandèmia

Les 2023 matriculacions registrades fins a l’agost suposen només un 1,4% menys que les del 2019, amb l’excepció dels industrials, que continuen per sota per l’afectació de la crisi del coronavirus a empreses i autònoms

Clients a un concessionari de cotxes.
Clients a un concessionari de cotxes.

Les vendes de vehicles han recuperat els nivells previs a la pandèmia. Malgrat la relativa punxada del mes passat, les dades acumulades des del gener gairebé igualen les que es van registrar el 2019. D’aquesta forma, es confirma que el sector de l’automoció és un dels que millor han resistit l’impacte econòmic provocat pel coronavirus. L’únic àmbit que encara es manté força per sota és el dels industrials.

Així es comprova si s’analitzen les dades de matriculacions fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística del Govern. Durant l’agost, es van registrar fins a 339 operacions, el que suposa una petita davallada en comparació amb el mateix mes del 2020 (357). La caiguda s’explica bàsicament pel comportament de les motocicletes i ciclomotors. Cal recordar que aquest producte va tenir una forta demanda l’agost de l’any passat i, ara, ha tornat a una certa normalitat.

Malgrat aquestes dades, l’acumulat al llarg de tot el 2021 continua reflectint una evolució positiva si es compara amb un 2020, cal recordar, marcat per gairebé tres mesos amb els concessionaris tancats pel confinament. En aquests vuit mesos, s’han matriculat 2.950 vehicles, el que representa un 33,5% més que el mateix període de l’any passat.

La comparativa més interessant, però, és la que s’ha de fer amb el 2019, l’any previ a la pandèmia. Llavors, en aquest període (de gener a agost) es van matricular fins a 2.992 vehicles. Per tant, la diferència és tot just d’un 1,4%. En certa forma es pot dir que s’ha recuperat els nivells de venda previs a la pandèmia. O, com a mínim, que ja estan molt a prop.

En aquest sentit, la recuperació es nota especialment en els turismes i els vehicles de dues rodes. De fet, en tots dos àmbits, les matriculacions estan per sobre de les del 2019 (2023 cotxes per 2012 i 623 motocicles o similars per 592). On encara es manté bona part de la caiguda és en els industrials, afectat pels dubtes que genera la situació econòmica en moltes empreses o entre autònoms, principals clients d’aquesta tipologia de producte. Entre gener i agost del 2019 es van vendre 270 vehicles. Enguany, només 212.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending