Les vendes a les grans superfícies ja superen les del període prepandèmia

Si es comparen les dades del mes de desembre passat respecte al mateix període de l’any 2019, la variació és del +10,4%

L'empleada d'un centre comercial reposant de safates una nevera.
L'empleada d'un centre comercial reposant de safates una nevera. ALTAVEU MÈDIA

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del +32%, a preus corrents, el mes de desembre del 2021 respecte al desembre de l’any anterior. Si comparem les dades respecte al desembre de l’any 2019 abans de la pandèmia, la variació és del +10,4% per aquest període.

Pel que fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el +27,6% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix el +36,1% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d’Espanya (+2,6%) i de la de França (+2,3%).

En relació a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), augmenta el +29,1% al desembre del 2021 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris augmenten el +24,2% i les vendes de la resta de productes creixen el +33,4%. D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al desembre del 2021 creix el +5,3% respecte al mateix mes de l’any anterior, quasi el 65% són dones i més del 92% disposa de contractes a jornada completa. Cal tenir en compte també que el mes de desembre augment considerablement les compres a les grans superfícies per les festes de Nadal.

D'aquesta manera, l'índex general del desembre del 2019 és del 169,8 i el del mateix període del 2021 del 174,6.

Etiquetes

Comentaris

Trending