Les vendes de les grans superfícies baixen un 8% a l'agost

El personal disminueix el 5.1% respecte al mateix mes de l'any anterior i el 65% dels treballadors són dones

Comentaris

Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial.
Secció d'alimentació d'una gran superfície comercial. Altaveu

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del 8,3%, a preus corrents, el mes d’agost del 2020 respecte a l’agost de l’any anterior. Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix el 4,5% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) cau el 10,9% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra de França (0%) i de la d’Espanya (-2,4%). Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el 9,8% a l’agost del 2020 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, i les vendes de productes alimentaris disminueixen el 7% i les vendes de la resta de productes cauen el 12,0%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials a l’agost del 2020 disminueix el 5,1% respecte al mateix mes de l’any anterior, i quasi el 65% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa. Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending