Les vendes a les grans superfícies augmenten un 14% en relació al període prepandèmia

El creixement més gran en el passat mes de novembre és el dels productes no alimentaris, que arriba al 82,5%

Comentaris

L'empleada d'un centre comercial reposant de safates una nevera.
L'empleada d'un centre comercial reposant de safates una nevera. ALTAVEU MÈDIA

L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del +57%, a preus corrents, el mes de novembre del 2021 respecte al mateix mes de l'any anterior. Segons la publicació del departament d'Estadística, si es comparen les dades respecte al novembre de l'any 2019 abans de la pandèmia, la variació és del +14,4% per aquest període

En relació al desglossament de l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta un +35,4% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix un +82,5% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d'Espanya (+18,2%) i de la de França (+18,2%).

Pel que fa a l'índex de vendes a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, el novembre del 2021 ha augmentat un +54%, en comparació amb el període homòleg de l'any anterior. En aquest cas, les vendes de productes alimentaris augmenten un +32,4% i les vendes de la resta de productes creixen un +79,3%. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueixen la mateixa tendència de la dels preus corrents.

Etiquetes

Comentaris

Trending