La venda de vehicles es recupera tot i quedar encara lleugerament per sota de les dades del 2019

Les matriculacions de maig suposen un increment del 124% en comparació al mateix mes del 2020, encara marcat pel confinament, però tot just un descens del 7,5% si es va dos anys enrere

Cotxes exposats a l'exterior d'un concessionari.
Cotxes exposats a l'exterior d'un concessionari. ARXIU

La venda de vehicles segueix recuperant-se a poc a poc. Al maig, les matriculacions van ascendir a un total de 405. Comparant amb l’any passat, es comprova una considerable millora (+124%) però cal tenir present que, llavors, encara durant bona part del mes hi va haver confinament per aturar la primera onada de la pandèmia. Remuntant-se al 2019, es comprova com la dada és tot just un 7,5% inferior.

Així es desprèn de les xifres que ha fet públiques aquest dijous Estadística. El mateix departament ja avisa que la comparativa amb l’any passat “és atípica”, ja que “les matriculacions del 2020 van disminuir notablement degut al confinament total”. Així, les 405 registrades el mes anterior suposen un considerable increment amb relació a les tot just 181 de llavors. Per tant, una diferència positiva del 123,8%.

L’increment es dona en tots els tipus de vehicles, però és especialment fort en els turismes (+181,8%). També hi ha recuperació amb les motocicletes (+55,2%) i els industrials (+47,4%). Ara bé, per saber si el mercat del motor ha recuperat el pols real és necessari remuntar-se a les dades de maig del 2019. I, llavors, el total de matriculacions va arribar a 438. Per tant, el mes passat hi hauria una petita davallada, del 7,5%.

Pel que fa a l’acumulat en els cinc primers mesos del 2021, les dades també són, lògicament, positives. I és que cal recordar que el 2020 durant mig març, tot l’abril i bona part del maig el país va estar confinat. Per tant, és lògic que, llavors, la xifra de matriculacions es quedés tan sols en 988. Enguany, ascendeixen a 1.715. És a dir, un 73,6% més. Si es compara amb la dada del 2019 (1837), però, hi ha una lleugera davallada del 6,6%.

Una altra dada interessant és la que fa referència a la tipologia de vehicles. Al llarg del 2021, tots creixen en vendes, però es torna a confirmar que els elèctrics i els híbrids, i especialment aquests segons, guanyen cada cop més mercat. Així, mentre que els de gasoli i benzina tenen un increment de matriculacions més moderat (58,4% i 69,7% respectivament), la venda dels híbrids es dispara. Els endollables de gasolina es multipliquen per sis (de 7 a 52) i els no endollables més que es doblen (de 40 a 99).

Etiquetes

Comentaris

Trending