Les vacances que generen els ERTO causen molts dubtes entre els treballadors

Un grup d'afectats amb la jornada reduïda posa en marxa una campanya a change.org per demanar que se’ls permeti acumular al període vacacional el que estan treballant

Captura d'imatge del portal on es du a terme la campanya.
Captura d'imatge del portal on es du a terme la campanya.

La nova figura laboral, transitòria a priori, de la suspensió temporal dels contractes, que tant poden suposar una suspensió total de la feina com una reducció de la jornada laboral, estan generant molts dubtes. El darrer, o l’últim que de moment ha transcendit de forma remarcable, són els interrogants que hi ha pels dies de vacances que generen els coneguts popularment com a ERTO.

De fet, no fa pas massa dies la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Judith Salazar va entrar pels conductes reglamentaris pertinents una pregunta per tal que el Govern aclareixi la situació. Però és clar que una cosa són els tràmits formals i, l’altra, els neguits dels treballadors en ple estiu. D’aquí que diverses xarxes socials bullin qüestionant què està passant. Com queda la situació, sense que acabi de ser gens clara.

La consellera general del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha presentat les esmenes.

Relacionat

El PS vol que Govern aclareixi si els afectats per reduccions de jornada poden tenir vacances

En aquest marc, fins i tot algun dels afectats, alguns d’aquests treballadors que tenen dubtes o que, millor dit en aquest cas, el comptatge dels festius vacacionals els suposa un problema depèn de com s’apliquin, han posat en marxa una campanya de recollida de firmes electròniques, d’aquestes que ara són cada vegada més habituals a través de la plataforma change.org, en què demanen, o millor denuncien, que “no ens sembla just que estiguem treballant mitja jornada amb ERO i no poguem acumular les vacances del que estem treballant”.

La petició es dirigeix al Govern d’Andorra, i tan certa com que està en marxa que la campanya s’ha iniciat encara no fa un dia, també és cert que, almenys ara per ara, ha tingut molt poca requesta, molt poc seguiment. De fet, tot just una trentena de persones haurien donat suport a la sol·licitud en una quinzena d’hores que fa que la mateixa està activa.

Comentaris (2)

Trending