Tres dels deu participants en un programa d’ocupació laboral de joves acaben contractats

El ministre Jordi Gallardo lliura els certificats del programa ‘Activa’t’, que ha comptat amb la col·laboració de nou empreses de sectors diversos

Jordi Gallardo, membres de l'administració, participants i col·laboradors.
Jordi Gallardo, membres de l'administració, participants i col·laboradors. SFGA

Tres dels deu participants en el programa ‘Activa’t’ d’ocupació laboral destinat a joves han acabat finalment contractats per l’empresa on van fer l’estada de pràctiques. Els deu participants, de 17 a 27 anys en aquesta ocasió, lleugerament més grans de l’inicialment previst, han rebut aquest dimarts els certificats conforme han assolit les competències del programa, que té la finalitat de reduir i prevenir la desocupació entre els joves i alhora orientar-los i formar-los en recerca de feina, així com introduir-los al món laboral mitjançant experiències ocupacionals en el lloc de treball.

L’entrega dels certificats l’ha fet el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. De fet, ‘Activa’t’ està organitzat pel Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) i es dirigeix preferentment a joves de 16 a 25 anys sense experiència laboral prèvia. ‘Activa’t’ és la consolidació del programa ‘Tinc Talent’, que es va desenvolupar com a prova pilot durant el 2021. Gallardo ha posat en relleu que els deu joves que han rebut avui el diploma han superat satisfactòriament les tres fases del programa.

La primera consisteix en accions d’orientació i tutorització individuals, en què s’assigna a cada jove una orientadora de referència amb la que es fan visites de seguiment per analitzar quines són les seves habilitats i preferències. La segona fase se centra en un programa de 16 hores de formació, on es capacita als joves en competències transversals i informació rellevant sobre el mercat de treball.

Finalment, en la darrera fase cada jove realitza una experiència ocupacional d’una setmana com a màxim en empreses seleccionades pel SOA segons el lloc de treball cap al que es vol orientar el jove, en funció de les seves característiques i preferències, que li permet visualitzar en un entorn productiu les tasques associades al lloc de treball i tenir un primer contacte amb el sector escollit. Per fer- ho, el SOA ha formalitzat convenis amb empreses que han acollit els joves per realitzar les seves experiències ocupacionals

L’edició del 2022 ha comptat amb la participació de 10 joves d’entre 17 i 27 anys, tres dels quals han estat contractats per les empreses on han fet la seva estada, i amb la col·laboració de 9 empreses de sectors diversos per oferir experiències ocupacionals: hoteleria, restauració, comerç al detall i comerç a l’engròs, serveis personals, informàtica i immobiliari.

Comentaris (2)

Trending