Un torneig de videojocs per buscar atreure el públic als cinemes

Les sales de l’Illa Carlemany registren aquestes setmanes molts pocs espectadors i els responsables busquen alternatives per potenciar l’espai

Un partit d'un joc de futbol a la pantalla gran del cinema.
Un partit d'un joc de futbol a la pantalla gran del cinema.

Les conseqüències econòmiques provocades per la crisi del coronavirus arriben a molts sectors. I els cinemes no en són pas una excepció. Els darrers mesos les sales d’Andorra, les d’Illa Carlemany, obren, però ho fan amb molt poca assistència d’espectadors. A l’aforament reduït i la certa por que pot tenir el públic s’hi suma la manca de grans estrenes. Toca, doncs, buscar alternatives. Reinventar-se, com es diu habitualment. Una opció en la qual es treballa es organitzar torneigs de videojocs en pantalla gran.

Així ho explica el gerent dels cinemes Illa, Jordi Torres. I és que, no ho nega, l’establiment està patint l’impacte de la situació sanitària. L’aplicació de les limitacions d’aforament (30%) marcat pel Govern provoca que, actualment “vingui un 20% de la gent que ho feia l’any passat; una de cada cinc butaques”. I, això, de mitjana, perquè hi ha sessions on no s’arriba ni a aquesta xifra.

La manca de grans estrenes, que encara va per llarg, se suma a la certa por que hi ha al contagi i al fet que molta gent fa teletreball i, al vespre, costa sortir de casa per anar al cinema

Torres explica que tot es deu a “una barreja de circumstàncies”. En primer lloc, el fet que “amb el teletreball, molta gent està a casa i després sortir al vespre per venir al cinema fa mandra, i més ara que fa fred”. En segon terme, “la por que es pot tenir” tot i que deixa clar que “fem molta desinfecció i apliquem mesures de seguretat molt estrictes”.

I un tercer punt, essencial també, és la cartellera. “No podem oferir grans estrenes o títols”, recorda. I és que la gran majoria de superproduccions que estaven cridades a arrasar les taquilles aquest any han quedat ajornades fins al vinent. En els darrers mesos, només ‘Tenet’ s’ha estrenat a sales entre les considerades ‘blockbusters’. La darrera víctima ha estat ‘Sense temps per morir’, l’últim film de James Bond, que s’havia d’estrenar aquest novembre i ja ha saltat, i ja es veurà si llavors, a l’abril. D’aquí a finals d’any només hi ha una gran estrena prevista: ‘Wonder Woman 1984’. Ara bé, ja han sorgit rumors que fan trontollar la seva arribada als cinemes.

Les sales estan obertes, sí, però Torres té clar que “ara mateix no són rendibles”. De fet, cinc dels quinze treballadors de l’empresa es troben ara mateix en ERTO. Per això, apunta “hem de buscar alternatives”. I una seria organitzar torneigs de videojocs. “La gent hi participaria des de la mateixa sala. Hem fet proves i es veu molt bé”, indica el gerent dels cinemes. Tot està en marxa per mirar d’organitzar una primera cita en les pròximes setmanes amb títols com ‘Pro Evolution Soccer’ o curses amb el simulador de Fórmula 1.

El gerent, Jordi Torres, fa una crida a ser optimista: “No hi ha risc. Com totes les empreses, ho estem passant malament; però tinc confiança plena que tard o d’hora això revertirà”

“Ens hem de reinventar un altre cop”, comenta, tot recordant que, de fet, els cinemes fa anys que ho fan “han sobreviscut a guerres i a crisis econòmiques”. Per això, i malgrat l’actual situació es mostra optimista i té clar que Andorra no perdrà les seves sales. “No hi ha risc. Com totes les empreses, ho estem passant malament; veiem hotels, cafeteries, restaurants., però tinc confiança plena que tard o d’hora això revertirà”, afirma.

Una altra alternativa que també es valora és recuperar, tal com es va fer durant l’estiu, clàssics de dècades anteriors. De fet, aquest cap de setmana ja hi ha un ‘revival’ d’aquest estil, tot i que en aquest cas entra com a estrena: la versió remasteritzada de ‘Desafio Total’, la cinta d’acció protagonitzada el 1990 per Arnold Schwarzenegger sota la direcció de Paul Verhoeven. De la pel·lícula, que adaptava un relat de Philip K. Dick, es compleix enguany el 30è aniversari.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending