Terceravia aposta per una obertura de negocis segura però més àgil

La formació que lidera Josep Pintat ha presentat fins a quatre esmenes a la proposta d’acord sobre aquest àmbit que va tramitar el grup socialdemòcrata

Camp dialoga durant la sessió amb Josep Pintat.
Camp dialoga durant la sessió amb Josep Pintat. Terceravia

El president de Terceravia + Unió Laurediana, Josep Pintat, ha entrat a tràmit quatre esmenes a la Proposta d’acord sobre el marc regulador del procés de constitució d’una societat al Principat d’Andorra i de la inversió estrangera presentada des del Partit Socialdemòcrata. L’objectiu és efectuar encomanes “factibles” a Govern que permetin realment atraure projectes “de manera efectiva”. El conseller general ha apuntat que “la seguretat s’ha de preservar, però no es pot fer perdre el temps a la gent i les empreses que s’interessen per Andorra, deixant, així, perdre oportunitats”.

Així, des de Terceravia es proposa addicionar un punt a la proposta d’acord amb l’encomana a Govern d’aprovar un pla de digitalització de les administracions públiques per tal que qualsevol tràmit que afecti el registre de societats i el registre de comerç es pugui realitzar o bé digitalment o bé des de qualsevol comú o a Govern. “Tot tràmit s’ha de poder fer online però també prop de qualsevol administració pública.”, ha comentat Pintat.

Pere López i Quim MIró durant la compareixença.

Relacionat

El PS denuncia que la feixuga tramitació societària està “fent perdre oportunitats al país”

A més, les esmenes també modifiquen el primer punt de l’acord per substituir el certificat de denominació comercial, també, per un tràmit automatitzat en línia instantani, que permeti obtenir al peticionari un codi per a posteriors gestions. “L’administrat, actualment, pot trigar més de 15 dies per obtenir la reserva de denominació comercial, igual que passa amb les de denominacions socials”, ha argumentat el president del grup parlamentari Terceravia.

Així mateix, la formació política també proposa a les esmenes que Govern rebaixi els terminis d’inscripció de les escriptures. “Hi ha notaris que no l’entreguen fins que no estigui inscrita prop del registre de societats i això no és immediat. Aquest fet fa que s’alenteixin els tràmits. Se li ha de donar poder fefaent a l’escriptura per poder avançar”, ha indicat Pintat.

Finalment, Terceravia també modifica el punt 6 de la proposta d’acord perquè la sol·licitud d’obertura de comerç hagi de tenir un sentit favorable immediat des del moment que es presenta, tret de les activitats que tinguin a veure amb el sector alimentari i farmacèutic. “Entenem que aquest punt ha de ser molt contundent per a aquells negocis que no impliquen un risc per a la salut pública. No es pot trigar 6 mesos per obrir un despatx d’arquitectura, per exemple, només per una qüestió administrativa”, ha lamentat el líder de Terceravia.

Comentaris

Trending