Teletreball, videotrucades i entreteniment disparen l’ús d’internet durant el confinament

En els cinc primers mesos de l’any, i especialment des de l’esclat de la crisi del coronavirus, el consum de gigabytes s’ha disparat fins a un 65%

El consum d'internet ha augmentat el mes d'octubre.
El consum d'internet ha augmentat el mes d'octubre. Altaveu

Treball des de casa, videotrucades, servei de plataformes de continguts en streaming... El confinament ha intensificat de forma important aquestes activitats i això s’ha traduït en un fort consum d’internet. Aquest, que ja es va detectar, al març i a l’abril, ha continuat al maig. Novament, les dades del mes passat revelen un fort increment de l’ús de les dades telemàtiques. De fet, des d’inicis d’any, ha crescut un 65% en comparació amb el mateix període del 2019.

Així ho revelen les dades fetes públiques aquest dilluns des del departament d’Estadística. Al maig, en global, es van fer servir gairebé 8,7 milions de gigabytes, en comparació als 4,59 del mateix mes de l’any passat. És a dir, un increment del 89,4%. L’augment s’ha detectat tant pel que fa al consum entre servidors del país, com amb l’internacional.

Pel que fa a les dades analitzades des d’inici d’any, la pujada en global és del 65%. Així, entre gener i maig del 2019 s’havien fet servir poc més de 25 milions de gigabytes. Aquesta xifra s’ha incrementat en guany fins als 41,47. És a dir, una pujada del 65%.

Pel que fa a l’ús del telèfon, es va constatar una forta pujada de les trucades nacionals, tant amb mòbil com amb aparell fix (+55,6%). En canvi, es va reduir lleugerament les internacionals (-6,1%). De fet, en els cinc primers mesos del 2020, els minuts de trucades nacionals han crescut un 23,5% en comparació amb el mateix període del 2019.

Etiquetes

Comentaris

Trending