Els taxistes estan disposats a portar a la Justícia una eventual central única obligatòria

La junta de l’ATA es manté en un discret segon pla esperant saber quins són els plans de l’administració en relació amb els reglaments de centrals i de taxis

Taxis estacionats al carrer Josep Rossell Calva d'Andorra la Vella.
Taxis estacionats al carrer Josep Rossell Calva d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

La junta directiva de l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA), la històrica central del taxi del Principat, es manté en un discret segon pla, pràcticament en silenci, en relació amb els plans de futur. Però els seus afiliats ja li han dit el què: no volen sumar-se a la plataforma que promou el Govern i que hauria de gestionar FEDA igual com en el cas dels autobusos. La idea de l’administració central és unificar tots els taxis en un sol operador. Els afiliats d’ATA estan disposats a discutir una eventual imposició als tribunals.

Segons que han explicat fonts properes a la direcció de la central majoritària al Principat, els afiliats a la mateixa no només van acordar la setmana passada rebutjar la central única, sinó que van donar la legitimació suficient a la junta directiva per discutir la qüestió fins al darrer extrem, és a dir, fins i tot davant dels tribunals. “El taxista entén que no se’l pot obligar a entrar a una central concreta si no ho vol; no deixa de ser una empresa privada encara que doni un servei públic”, han recordat les fonts.

Parada de taxi.

Relacionat

La principal central de taxistes del país rebutja la societat unitària que promou el Govern

La directiva de l’ATA es manté a l’expectativa de quins són els passos que fa l’administració, quins moviments normatius du a terme el departament de Transports. Les fonts consultades han explicat que el Govern ha de modificar els reglaments del taxi i de les centrals. L’ATA ha fet arribar a l’administració les seves necessitats o preferències. Espera, alhora, poder veure els textos abans no s’aprovin de manera definitiva i poder-hi fer les esmenes que s’escaiguin si hi ha coses que no encaixen.

Si la concordança dels dos textos que s’han de modificar imposen de manera obligatòria l’adscripció a la central única que pretén promoure el Govern, la junta directiva de l’ATA ja sap que disposa del suport, del mandat dels afiliats, per emprendre les accions legals que s’escaiguin per defensar el manteniment de l’actual servei. “No es vol perdre allò que s’ha conreat durant tants anys; i menys encara quan les altres dues centrals l’administració sap perfectament que no podrien existir perquè no compleixen el mínim d’afiliats exigits per la normativa vigent”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending