Taules amb quatre clients a les terrasses de bars i per dinar als restaurants

Govern flexibilitza lleugerament les mesures a partir de dimarts que ve al sector de la restauració, tot i que manté la limitació de servir únicament menjar per emportar a partir de les quatre de la tarda

A partir de la setmana vinent, de dimarts en concret, el nombre de persones que poden dinar plegades a un restaurant sense ser membres d’una mateixa unitat de convivència s’ampliarà dels dos actuals a quatre. És una de les mesures que es modifiquen en el nou decret que estarà en vigor durant set dies. Pel que fa als bars, a les terrasses també podran reunir-se fins a quatre clients, tot i que a l’interior es mantindrà el límit de dos.

Aquests són els canvis que s’han adoptat des del Govern, que manté la importància de fer un seguiment estricte per evitar que la pandèmia es torni a desbocar. Pel que fa als bars i cafeteries, es manté l’horari. És a dir, només podran fer servei normal als matins. Per ara, es vol encara més temps per decidir si es pot ampliar l’obertura a les tardes. En aquest sentit el cap de Govern, Xavier Espot, ha deixat entreveure que si la millora de la situació epidemiològica creix, en vista al primer de desembre es podria ampliar l'horari d'atenció presencial al sector de la restauració.

Espot deixa entreveure que si tot va bé la setmana que ve es pot decidir ampliar l’horari del sector de la restauració i flexibilitzar algunes activitats culturals i esportives

El que sí que guanyen és la possibilitat que, a les terrasses, les taules puguin tenir quatre clients a la vegada si aquests no formen part del mateix nucli de convivència (en aquest darrer cas, el número és il·limitat). A l’interior, continuarà el límit de dos. Aquesta mesura, en els restaurants, s’amplia també a quatre. És la mateixa xifra que es permetrà també en les reunions, siguin laborals o entre amics. Per tant, també s’incrementa des del màxim de dos persones actualment establert.

Espot ha insistit, al costat del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que cal ser cautelós i que les mesures es van dictant de vuit dies en vuit dies. El titular ministerial, al seu torn, ha afirmat que l'obertura matinal dels bars ha estat "molt ben acceptada pel sector i per aquells que fan ús del servei". El ministre ha explicat que no s'ha detectat cap incidència rellevant i ha destacat que el sector de la restauració "és un col·lectiu molt sensibilitzat" i que actua amb gran responsabilitat. Les lleugeres mesures anunciades aquest divendres i que entraran en vigor dimarts són fruit d'una nova trobada amb agents del sector, que reclamaven ja ara una ampliació de la franja horària.

De moment, aquesta ampliació d'horaris haurà d'esperar a l'1 de desembre. Espot també ha donat a entendre que si la situació sanitària es manté com ara o millor encara, millora, la setmana que ve es podrien començar a veure alguns relaxaments en matèria d'aforament i posada en marxa, segons el cas, de les activitats culturals i esportives.

Documents

Comentaris (1)

Trending