La Seu impulsa una App per tornar l’IVA als clients d’Andorra que comprin als comerços de la ciutat

L’ajuntament confia que l’aplicació, que permetrà demanar la devolució sense que a la botiga hagin de fer cap gestió, serveixi per atreure encara més consumidors del Principat

Parades de botigues de la Seu d'Urgell a un els carrers més comercials de la població.
Parades de botigues de la Seu d'Urgell a un els carrers més comercials de la població.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha impulsat una aplicació per telèfons mòbils que té l’objectiu d’agilitzar la devolució de l’IVA amb les compres que es facin als comerços de la localitat. D’aquesta forma, es vol ajudar a atreure consumidors d’Andorra que es poden beneficiar d’aquesta mesura. L’eina es donarà a conèixer als botiguers en una reunió informativa que tindrà lloc dimarts vinent.

L’App facilita la gestió del Tax-free. Es tracta d’un sistema que permet demanar la devolució del 21% de l’impost a través del mòbil. Es tracta d’una forma de donar suport als comerciants, ja que molts d’ells encara no coneixen de forma clara com funciona aquesta fórmula, que permet que els clients no residents a Espanya recuperin bona part del que han pagat pel tribut. D’aquesta forma, es considera que es podrà atreure clients del Principat, tant a les botigues com a les parades del mercat setmanal.  

El sistema es presentarà als botiguers el pròxim dimarts, en una reunió que se celebrarà a la sala Sant Domènec

Des de l’ajuntament no s’amaga, de fet, que l’aplicació es dirigeix “bàsicament als veïns d’Andorra”, als quals se’ls pot “oferir un descompte addicional”. Es tracta, s’ha explicat des del consistori, d’una eina “100% digital i gratuïta” que pot fer servir el client amb el seu mòbil i, per tant, el comerç no ha de fer cap gestió ni assumir cap cost. “Hem triat aquesta solució per la seva senzillesa, els usuaris només han d’identificar-se a la botiga i escanejar els seus tiquets de compra a través del mòbil per a sol·licitar el seu IVA”, han afirmat la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, i la regidora de Comerç, Núria Tomàs.

De fet, totes dues han posat en relleu que els canvis introduïts al Tax-Free el 2019, que permetien que es pogués demanar sense cap límit mínim, ha provocat que “la balança comercial amb el Principat d’Andorra s’hagi capgirat”. I és que, asseguren, “els residents del país veí venen a la Seu d’Urgell per a realitzar moltes de les seves compres”.

L’App és de l’empresa Woonivers, entitat autoritzada per l’Agència Tributària d’Espanya, i és actualment l’única solució 100% mòbil per a gestionar el Tax-Free. “És un moment històric a la Seu d’Urgell, és la primera vegada que Andorra i l’Alt Urgell formen una unitat comarcal unida i a través de la nostra eina 100% mòbil podem segmentar al públic, crear incentius personalitzats, promoure rutes turístiques o promocionar productes específics”, ha explicat Abel Navajas, cofundador de l’empresa.

Per donar a conèixer aquesta nova eina que facilita la gestió del Tax-Free tant per a compradors com pel comerç i parades del mercat, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha convocat una reunió informativa dirigida al sector que tindrà lloc el pròxim dimarts 2 de març, a les tres de la tarda, a la sala  Sant Domènec.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending