Un sensor per a esportistes, proposta guanyadora de l’Andorra Scale-Up

Un vehicle elèctric de neu per a discapacitats i una empresa especialitzada en sensors de baix consum han estat les altres dues idees que han aconseguit guardó a la primera edició del programa

El sensor esportiu guanyador de l’Andorra Scale-Up
El sensor esportiu guanyador de l’Andorra Scale-Up

El programa impulsat per Andorra Business i Andorra Recerca+Innovació, Andorra Scale-Up, ja té guanyadors de la seva primera edició. S’hi van rebre més de 40 solicituds d’arreu del món i, finalment, s’han seleccionat tres empreses centrades en la tecnologia esportiva. Les startups guanyadors són Qlac, Bobsla i Etelätär Innovation. Les propostes han estat un sensor per a esportistes, un vehicle elèctric de neu per a discapacitats i una empresa especialitzada en sensors de baix consum.

Les tres startups guanyadores tindran accés a un programa d’escale-up de tres mesos que inclou continguts sessions de mentoring i activitats relacionades amb l'emprenedoria i la innovació, la internacionalització en la indústria de l'esport, l'ecosistema d'Andorra, màrqueting i vendes, model de negoci, estratègia, finances i molt més. Concretament, la guanyadora, Qlac és una empresa polonesa que ha creat un sensor amb el qual l'entrenament dels esportistes, independentment del nivell, serà fàcilment mesurable amb una precisió desconeguda fins ara, mitjançant un sensor de la mida d’un rellotge.

En segon lloc, Bobsla és una empresa d’Alemanya, que desenvolupa vehicles elèctrics per a la inclusió de persones amb discapacitat als camps de neu. El giny de Bobsla inclou bateries de recanvi, estació de recàrrega i sistemes de mesura del temps. Perquè sigui operatiu només cal una petita superfície de neu (com ara 50 a 100 metres) i electricitat de 220 V. Per últim, Etelätär Innovation és una empresa finlandesa amb seu a Andorra, que s’especialitza a desplegar solucions d'orientació i seguiment de nova generació, de baix cost i de baix consum, i, a més, opera sistemes d'electromobilitat premium de 360º i processa bateries de liti EV per fabricar sistemes d'emmagatzematge d'energia.

El programa Andorra Sports Scale-Up té com a objectiu donar suport a les startups del sector de la tecnologia esportiva, donant prioritat a les solucions d'esports d'hivern i de muntanya. El programa és una gran oportunitat perquè l'ecosistema andorrà connecti amb startups innovadores i les ajudi a escalar internacionalment.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending