Sense notícies del tercer vol entre Andorra i Madrid

La vocal de l’Associació d’Agències de viatges, Maica Terrones, explica que la darrera reunió la van tenir abans de les eleccions generals i confia que després de la trobada que Govern mantindrà amb Air Nostrum sobre les cancel·lacions dels darrers mesos es podria reactivar

Un dels avions d'Air Nostrum que fan la ruta entre Madrid i la Seu.
Un dels avions d'Air Nostrum que fan la ruta entre Madrid i la Seu.

Ara per ara no hi ha cap notícia sobre si s’acabarà realitzant el tercer vol entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i el de Madrid. La darrera reunió que hi va haver per tractar aquesta qüestió va ser abans de les eleccions generals del dos d’abril i des d’aleshores no hi ha hagut cap nova convocatòria. La vocal de l’Associació d’Agències de Viatges, Maica Terrones, considera que primer es necessita que l’operativa funcioni correctament després de les darreres cancel·lacions.

L’exministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, parlava el passat mes de març d’una reunió a ‘caixa o faixa’ amb el sector privat per decidir si es tirava endavant o no la possibilitat de posar en marxa un tercer vol entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i el de Madrid. L’avió s’enlairaria els dimecres, però cal que el sector privat compri 1.300 bitllets, el que suposaria un cost de 200.000 euros. Del que havia de ser una decisió imminent tot i les diferències que hi podien haver, a silenci absolut.

“Està tot igual que la darrera vegada que ens vam reunir amb Govern, que va ser abans de les eleccions. No hem tingut cap nova convocatòria”

La vocal de l’Associació d’Agències de Viatges, Maica Terrones, explica que “està tot igual que la darrera vegada que ens vam reunir amb Govern, que va ser abans de les eleccions. No hem tingut cap nova convocatòria”. Des del sector, volen pensar que primer el que s’ha de resoldre és el problema de les cancel·lacions que hi ha hagut darrerament en els vols que funcionen els divendres i diumenges. Precisament, al setembre hi ha d’haver una reunió entre l’executiu i Air Nostrum per demanar explicacions i tractar de resoldre aquesta qüestió.

Terrones pensa que “cal anar pas a pas i primer s’ha d’arreglar el què està en funcionament perquè l’operativa sigui la correcta”. Afegeix que “si hi ha vols que es cancel·len cada dos per tres això perjudica els usuaris habituals i crea incertesa per als possibles nous clients”. Té clar que un tercer vol és necessari perquè, segons apunta, “ajudaria a comercialitzar més aquesta ruta i es podria ampliar l’oferta de cara al turista perquè tingui opcions de fer paquets de cap de setmana o d’una setmana sencera”. També creu que per al client de negocis podria ser un bon potencial. Caldrà esperar la reunió entre Govern i la companyia per veure si es troba la peça definitiva a aquest trencaclosques.

Comentaris (2)

Trending