El sector hoteler comença a viure la realitat de la temporada baixa

L’ocupació mitjana de la setmana passada es va quedar per sota del 43% i la de dissabte i diumenge no va arribar ni al 50%, situació que es preveu es vagi mantenint fins a l’estiu

Comentaris

La façana d'un hotel del país.
La façana d'un hotel del país.

Un cop passada la Setmana Santa, el sector turístic entra en plena temporada baixa. Ho evidencia la dada d’ocupació hotelera registrada entre el 10 i el 16 d’abril. No va arribar ni al 43%. Es tracta, posen en relleu des de la Unió Hotelera, d’una situació habitual en aquestes dates, tot i un major nombre de clients les nits de dissabte i diumenge, fins al 49%.

La campanya d’hivern ja s’ha tancat, amb la clausura de les estacions. I això es nota, lògicament, en la feina que tenen els hotels. L’ocupació ha patit una sensible davallada. La setmana passada es va quedar en el 42,94%, la dada, lògicament, més baixa des de fa mesos.

Malgrat això, en part impulsat per l’esdeveniment ‘faller’ organitzat pel comú d’Andorra la Vella, el cap de setmana la dada va millorar. Va ascendir fins al 49,21%. Números, però, molt més baixos que les setmanes anteriors.

“Són dades habituals en aquest període de l’any”, apunten des de la Unió Hotelera. Per tant, no és res que no estigués previst un cop s’acaba la temporada de neu. De fet, s’espera que aquests nivells baixos d’ocupació es mantinguin, amb més o menys alts i baixos fins a l’estiu.

En comparació amb el mateix període del 2022, la patronal hotelera indica que la dada mitjana de la setmana va ser lleugerament més baixa (41,04%). En canvi, la de dissabte i diumenge, va quedar per sobre: 49,54%, tot i que també per poc.

Etiquetes

Comentaris

Trending