Salut no es planteja allargar a l’octubre l’horari d’obertura de les discoteques

Es prefereix anar “pas a pas” i mantenir les tres de la nit com a límit, que ara s’amplia també a pubs i sales de ball

Una de les discoteques que van obrir el passat cap de setmana.
Una de les discoteques que van obrir el passat cap de setmana.

Salut fa una valoració positiva del primer cap de setmana d’obertura de les discoteques. De moment, no s’ha diagnosticat cap cas de coronavirus que es pugui vincular a l’activitat dels locals d’oci nocturn. Ara bé, segons ha apuntat Benazet, per ara, ampliar l’horari, malgrat les queixes expressades des del sector. Es vol fer un seguiment de les dades com a mínim durant el mes d’octubre. El que sí que s’ha decidit és que pubs i sales de ball també puguin tancar a les tres de la matinada.

Els responsables de les discoteques van posar en relleu que la seva activitat s’hagi d’acabar a aquesta hora els suposa un perjudici, ja que és el mateix límit imposat a bars i restaurants. Per això, es demanava que es valorés un allargament que, de moment, Salut no considera oportú. Es prefereix anar “a pas a pas”.

Interior del club Monopol

Relacionat

L'oci nocturn reobre amb bona afluència i ganes de festa

“Vam creure oportú obrir només fins a les tres”, ha explicat el ministre, Joan Martínez Benazet. Ho ha justificat indicant que “quan s’allarga els horaris és més fàcil que hi hagi incompliments i hi ha dificultats per mantenir un cert ordre”. Per això, de moment el Govern prefereix mantenir aquesta limitació durant tot el mes i “anirem valorant la incidència de casos que es puguin derivar”. El titular de Salut ha deixat clar que, amb el temps -sense dir si més o menys-, “la voluntat és poder tornar a la situació d’abans de la pandèmia”.

Sobre el primer cap de setmana d’obertura, Benazet ha fet una valoració positiva. “Tret d’algun petit incident el primer dia, s’ha complert tot amb rigor”, ha apuntat. De moment, cap dels contagis detectats els darrers dies es pot atribuir a les discoteques. I això que, com ha volgut remarcar, “amb la variant delta el període d’incubació s’escurça i ja s’hauria de veure, si és el cas, algun contagi”.

Per això, ha apuntat, per obrir una mica més l’aixeta. Així, a partir del pròxim cap de setmana, l’horari de pubs i sales de ball també s’allarga. Podran tancar, com les discoteques, a les tres de la matinada.

Comentaris

Trending