Ronda de reunions per “esvair dubtes” al sector sobre la taxa turística

El Govern admet que hi ha empreses amb incertesa sobre com han d’aplicar la nova figura impositiva a patir de l’1 de juliol i ha organitzat les trobades per intentar aclarir-los

Les estades als hotels pagaran taxa a partir de l'1 de juliol.
Les estades als hotels pagaran taxa a partir de l'1 de juliol.

La taxa turística ja és una realitat. La nova figura impositiva que gravarà les estades als allotjaments del país entrarà en vigor l’1 de juliol, després de ser aprovada aquest dijous al Consell General. Queden, doncs, 20 dies perquè els establiments es preparin per fer el cobrament als seus clients i posteriorment transferir els diners recaptats a Govern. Des de l’executiu s’admet que hi ha “dubtes” entre el sector i, per això, s’ha organitzat, la setmana vinent, una sèrie de reunions informatives.

La llei estableix que seran els hotels, apartaments i altres tipus d’allotjaments els encarregats de facturar la taxa (entre un i tres euros per dia) als seus visitants. Posteriorment, hauran de fer la pertinent liquidació davant l’Estat. Per tant, hauran d’adaptar els sistemes informàtics. L’executiu ha anunciat la celebració de diferents trobades per presentar la figura al sector i també “esvair dubtes sobre com aplicar-la”.

La ronda de reunions tindrà lloc la setmana vinent. Es faran fins a quatre. La primera tindrà lloc dilluns, a partir de les deu del matí, al Palau de Gel de Canillo. Ja dimarts, a la mateixa hora, hi haurà la d’Andorra la Vella, a la Llacuna. El centre esportiu del pas acollirà dimecres la tercera i, ja divendres, es tancarà la ruta a les Fontetes, a la Massana (15.00 h.).

Comentaris (1)

Trending