La restauració lamenta que amb les noves restriccions d’horaris “paguen justos per pecadors”

El sector considera que si hi ha locals que han fet festes aprofitant el tancament de l’oci nocturn, Govern té capacitat per avisar-los i sancionar-los, en comptes de fer avançar el tancament de la resta

Una mampara en un establiment de restauració del Principat.
Una mampara en un establiment de restauració del Principat. Toni Solanelles

El sector de l’hostaleria no acaba d’entendre la restricció horària aplicada pel Govern, que els obliga des d’aquest dimarts a tancar a la una de la nit. En línies generals, ja admeten que cal posar fre al fet que alguns establiments celebrin festes aprofitant el tancament de l’oci nocturn, però consideren que seria més adient que el Govern els identifiqués i els sancionés. La sensació, indiquen, és que es fa pagar justos per pecadors.

El Govern va adoptar aquesta nova restricció després de comprovar que en alguns locals s’havien organitzat celebracions més habituals a establiments d’oci nocturn. Aprofitaven que, justament, discoteques i pubs tornen a estar tancats per culpa de la mala situació sanitària. Veient la situació, es va optar per prendre mesures. En concret, s’obliga la restauració a tancar, com a màxim, a la una de la matinada. Fins ara, es podria romandre obert fins a les tres.

Xavier Espot donant explicacions a la porta de l'antiga plaça de Braus.

Relacionat

Menys hores de restauració i més confinaments i cribratges a l’escola i fins al dia 22 com a mínim

Des del sector, no s’amaga que hi ha una contraposició de sensacions. Així ho indica el gerent la Unió Hotelera, Jordi Pujol. Per un costat, reconeixen que la situació sanitària, finalment, és la que és. Per tant, ja s’admet que cal prendre alguna mesura. A més, s’entén que “no és pas un gran inconvenient, com sí que ho seria tancar a les deu a les onze, ja que encara podem anar fent”.

Més enllà del fons de la mesura, el que genera enuig és la sensació de “pagar justos per pecadors”. Es considera que s’acaba prenent una mesura que afecta tot el sector quan, al final, qui ha incomplert la normativa és una minoria de locals. “Si som 200 i hi ha 15 o 20 que ho han fet malament, el que cal és avisar, recordar la llei i, si cal, sancionar”, comenta Pujol. En canvi, “ara hi ha 185 obligats a tancar a l’una perquè uns quans ho han fet malament”.

En aquest sentit, des de la UH s’entén que hi havia altra forma d’actuar. “Si un o dos o tres locals, Govern té prou capacitat per avisar i, si és necessari, imposar multes”, apunta.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending