Espot ha volgut deixar clar que, de moment, el que hi ha només és “un esborrany” que “ni tan sols ha estat aprovat pel Govern”. Ara bé, la voluntat és clara, tal com s’apuntava, recorda, al programa electoral de Demòcrates. “És veritat que entre les mesures es contempla determinats elements que puguin establir que s’hagi de garantir un cert coneixement de la llengua en el cas de les persones que resideixen a Andorra vulguin obtenir la renovació de l’autorització”, ha reconegut.
Això sí, davant “les crítiques o els recels d’alguns empresaris”, ha avançat que no es tractarà pas “d’un nivell d’exigència insuperable”. Per a Espot, “es tracta, com passa a molts altres països, que es pugui interlocutar mínimament en la llengua oficial”.
També ha indicat que “ho volem fer amb la mà estesa amb els empresaris i tots els sectors”. La voluntat és “fomentar l’ús social de la llengua sense posar traves a l’activitat productiva”. I s’ha mostrat “segur” que “podrem trobar un punt d’equilibri que satisfarà tothom”.
Justament, sobre el català, també s’ha expressat el president de la Generalitat. I ho ha fet per recordar que el govern espanyol ha demanat que sigui considerat oficial per la Unió Europea. I, en aquest sentit, s’ha mostrat força optimista. “Això està en camí i ha d’anar bé, hi posarem tot l’esforç perquè així sigui”, ha comentat. De fet, s’ha expressat convençut que el dia 19 la resposta de l’organisme comunitari serà positiva.
I això, de retruc, beneficiarà Andorra en cas que s’acabi signant l’acord d’associació. “Des d’Andorra ho veiem amb bons ulls no sols perquè sigui la nostra llengua sinó també perquè també l’acord d’associació comportarà incorporar cabal comunitari i, si ja ve traduït, ens facilitarà enormement la tasca administrativa”, ha comentat.
Comentaris (10)