La renda variable frena l’embranzida del fons de reserva

Després de mesos d’increment, a l’agost el volum de recursos gestionats va caure en 4,67 milions, fins als 1.582,25, per culpa del mal comportament d’aquests productes als mercats financers, tot i que el balanç anual encara és netament positiu, amb una rendibilitat acumulada del 5,65%

Una imatge de la façana principal de la CASS aquest matí.
Una imatge de la façana principal de la CASS aquest matí. Toni Solanelles

El mal agost, en general, dels productes de renda variable ha frenat l’embranzida que, des d’inicis d’any, portava el fons de reserva de jubilació. Així, a l’agost la guardiola de les pensions va patir pèrdues, petites, justament per aquesta situació. El volum total de recursos gestionats va baixar 4,5 milions i la rendibilitat acumulada des de principis del 2022 també ha davallat, tot i que encara continua sent, tot s’ha de dir, notablement positiva. 

Fins al juliol, els resultats dels fons de reserva eren força positius. Tant que l’havien col·locat de nou fregant els 1.600 milions d’euros (més concretament, 1.596,92) i li havien permès recuperar la patacada soferta durant l’any passat a conseqüència de la tempesta als mercats financers desfermada arran de l’esclat de la guerra a Ucraïna. L’agost, però, ha estat negatiu. 

Així, el fons ha baixat fins als 1.592,25 milions d’euros. És a dir, el seu valor ha davallat en 4,67 milions. Tot i això, no es pot oblidar que si la comparativa es fa amb les dades a 31 de desembre del 2022, encara es pot parlar d’un molt bon exercici. Llavors, cal recordar, el volum gestionat era de 1.585,5 milions. Per tant, fins a 31 d’agost, l’increment ha estat de 119,75.

Per tant, la rendibilitat anual se situa en el 5,65%. Lleugerament per sota, això sí, de la que s’havia registrat fins al juliol, que era del 5,96%. 

L’evolució del darrer mes, expliquen els gestors de l’entitat, es deu al fet que agost ha estat “de caigudes per la renda variable”. Això es deu a “unes dades macroeconòmiques decebedores a la Xina”, però també a altres factors que també afecten altres àmbits econòmics, com l’increment del preu del petroli que “pot fer que la inflació es mantingui alta” i que “els bancs centrals retardin les baixades dels tipus d’interès”

Així, es posa en relleu que, si durant aquest mes la renda fixa a l’Eurozona ha mantingut una mitjana d’evolució positiva (0,24%), en canvi, la variable a caigut un 3,08%. Des del fons, però, també es treu pit pel fet que la dada de rendibilitat dels darrers anys es manté, tal com estableix la llei, per sobre de la d’inflació. 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending