La recuperació de l’arribada de visitants es consolida a l’octubre

Es va registrar un increment del 15,7% en comparació al mateix mes del 2020 i, a banda de la millora dels provinents d’Espanya i França, es comença a albirar la recuperació d’altres mercats

Turistes en una visita guiada pel centre del país.
Turistes en una visita guiada pel centre del país. Toni Solanelles

La recuperació del turisme és un fet des de fa mesos. Cert, lluny encara de les xifres prèvies a la pandèmia, però evidentment per sobre de les registrades durant l’any passat. Així es demostra en les xifres de l’octubre, on el nombre de visitants va ser un 15,7% superior al del mateix mes del 2020, una millora que es dona tant en aquells que venen i marxen el mateix dia com en els qui pernocten almenys una nit al país.

Segons les dades fetes públiques des del departament d’Estadística, durant el mes passat van arribar al país 623.490 visitants, el que representa un 15,7% més en comparació amb l’octubre del 2020 (538.772). La recuperació es veu en els excursionistes (+3,2%) però, sobretot, en els turistes. És a dir, els qui passen almenys una nit al Principat. En aquest darrer cas l’increment ha estat del 47,6% (224.339 en comparació als 151.948 de l’any anterior.

Si s’analitzen les dades en funció de la seva procedència, es comprova que els mercats pròxims segueixen evolucionant en bona línia, amb una pujada del 7% dels espanyols i del 14,5% pel que fa als francesos. A banda, es comença a albirar l’inici de la recuperació d’altres mercats: els visitants d’altres nacionalitats han passat de tot just 25.000 a prop de 56.000, un augment del 121,7%.

Això no evita, però, que el balanç des d’inici d’any continu sent negatiu, arrossegat encara per una temporada d’hivern gairebé inexistent. El nombre de visitants és encara inferior en un 13,8% en comparació al 2020 -cal recordar, marcat també pel confinament entre març i juny- i la davallada és encara important tant en els turistes (-18,2%) com en els excursionistes (-14,2%). Estadística, però, sí que apunta que la diferència negativa s’ha anat reduint els darrers mesos.

Etiquetes

Comentaris

Trending