El PS vol tenir accés al llistat d’empreses que han demanat crèdits tous

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela ha presentat una demanda d’informació per obtenir aquestes dades, que considera necessari per un exercici “de transparència” amb relació al que es fa amb els diners públics

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, vol que se li faciliti una relació de totes les empreses que han demanat acollir-se al programa de crèdits tous i han tingut una resposta positiva. Per això, ha presentat una demanda d’informació davant Sindicatura, tot al·legant que es tracta d’una qüestió de “transparència”, una condició que consideren “indispensable” en la gestió de la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus.

De fet, Vela recorda que el passat 14 de maig, en el transcurs d’un ple al Consell General, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va assegurar que compartiria aquest llistat. També es va comprometre a enviar el document o la memòria de síntesi que avalués l’atorgament del crèdit a cada empresa. La voluntat de la iniciativa parlamentària ara presentada és materialitzar aquesta resposta.

La consellera general ha tramitat aquest matí la demanda d’informació. Amb ella vol obtenir el detall de sol·licituds presentades, acceptades i denegades, així com la memòria de síntesi que avaluï l’atorgament. “Han passat sis mesos, estem pràcticament a final d’any, la ciutadania ha de saber què s’està fent amb els diners de tothom”, ha insistit Vela.

Així, en primer lloc, es reclama la relació nominal de les empreses i negocis afectats per la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus que han demanat els ajuts econòmics en forma de crèdits tous avalats per Govern, des del passat mes de març al dia d’avui. En segon lloc, Vela demana el llistat de negocis que els han percebut, amb la informació desglossada per consum de mercaderies i matèries primeres, despeses de personal (salaris i cotitzacions), altres serveis exteriors (arrendaments i cànons, reparacions i conservació, serveis de professionals independents, subministraments i altres serveis exteriors), i passius financers amb entitats bancàries andorranes. Finalment, la consellera demana el detall de les empreses que no han obtingut els crèdits tous avalats per Govern, així com els motius pels quals han estat refusats.

Comentaris

Trending