El PS proposa un sistema d’etiquetes dels vehicles segons la seva eficiència energètica

La formació ha presentat la proposta, que volen introduir via esmena al nou codi de circulació, durant la reunió amb representants de l’AIVA, que també els ha servit per conèixer les inquietuds del sector

La reunió entre Padreny i els representants de l'AIVA ha estat telemàtica.
La reunió entre Padreny i els representants de l'AIVA ha estat telemàtica. PS

El Partit Socialdemòcrata vol que Andorra compti amb un sistema d’etiquetatge per a l’eficiència dels vehicles. Així ho preveurà una de les esmenes que la formació preveu presentar al nou codi de circulació, actualment a tràmit al Consell General. El parlamentari Roger Padreny ha explicat aquesta voluntat al representants dels concessionaris del país durant la reunió mantinguda amb la junta de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA) que ha servit també per conèixer les necessitats i demandes del sector.

A la trobada, celebrada de forma telemàtica, Padreny ha pogut parlar amb el president de l’entitat, Carles Sansa; la secretària, Cristina Codina; i el tresorer, Pere Betriu. Durant la conversa, s’ha abordat la situació del sector, així com els reptes que afronta arran de la pandèmia provocada pel coronavirus. Des de l’associació s’ha avisat que l’epidèmia pot tenir un impacte a curt i mitjà termini al sector. Actualment, han remarcat, ja s'estan produint, a escala mundial, problemàtiques externes a les marques relacionades amb la provisió de components dels vehicles que afectarà l’oferta futura.

Des del PS, s’ha aprofitat la reunió per explicar les esmenes que es preveuen realitzar al nou codi de circulació, entre elles la que vol encomanar a Govern que implementi un sistema d'etiquetatge energètic nacional dels vehicles, des de les motocicletes als cotxes. La idea és que la fórmula emprada sigui homologable a la d’altres països de la Unió Europea.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending