El PS carrega contra el Govern per la “poca transparència” amb els crèdits tous

El conseller general de la formació Pere Baró ha tornat a demanar via pregunta escrita la relació de negocis que s’han beneficiat del programa i, especialment, aquelles que no han tornat els préstecs

Pere Baró.
Pere Baró.

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere Baró vol que Govern faci públics els noms de totes les empreses que s’han beneficiat del programa de crèdits tous impulsat durant la pandèmia. Des de la formació es considera que aquesta informació ha de poder ser coneguda per la ciutadania. I és que, remarca el parlamentari, “s’han fet amb els diners de tots els contribuents”.

Per això, Baró ha tramitat una pregunta davant Sindicatura que l’executiu haurà de respondre per escrit. El document se centra en el programa de crèdits tous i el conseller general vol “conèixer de forma pública quines empreses han demanat i els han retornat”. També quines no ho han fet i quins expedients s’han obert per resoldre la situació d’impagament.

L’objectiu de l’acció, que s’emmarca dins la tasca de control que la formació impulsa des del Consell General, és que s’esclareixi públicament quins negocis s’han beneficiat d’aquesta mesura i, sobretot, quins no han complert amb l’acord de tornar els diners concedits: “Ha de ser de coneixença pública perquè s’han fet amb recursos de tots els contribuents”.

De fet, no és el primer cop que es demana per aquesta relació de beneficiaris. De moment, però, sense sort. Baró ha considerat totalment fora de lloc aquesta situació. “No pot ser que l’executiu amagui aquesta informació reiteradament i segueixi el tarannà de poca transparència al qual ens té acostumats”, denuncia el parlamentari.

Comentaris (5)

Trending