Propietaris d’immobles turístics del Pas estudien portar als tribunals la moratòria de llicències

Hi ha diverses operacions de compra-venda d’edificis que tenen permís per funcionar com a HUTs que quedaran avortades per la nova mesura decretada pel Govern i avalada per la majoria parlamentària

Alguns dels apartaments turístics al Pas de la Casa.
Alguns dels apartaments turístics al Pas de la Casa.

Propietaris d’immobles dedicats a l’allotjament turístic al Pas de la Casa estudien -i tenen pràcticament decidit en algun cas- portar a la Justícia fins a arribar al Tribunal Constitucional si cal la moratòria de llicències recentment aprovada arran d’un projecte de llei impulsar a corre-cuita pel Govern per mirar de frenar el creixement urbanístic i l’especulació desordenada. Els empresaris afectats consideren que la mesura els genera uns perjudicis enormes a partir d’un greuge que no han de suportar.

I és que al Pas de la Casa especialment hi havia -o hi ha encara, però difícil de completar abans que entri en vigor la nova llei- quatre o cinc operacions de compra-venda en marxa que acabaran avortant-se per la mesura decretada pel govern i avalada per la majoria parlamentària. I és que davant d’una compra-venda, les llicències atorgades al seu dia decauen i fins d’aquí dos anys no es podran sol·licitar i obtenir els permisos corresponents. I això si no hi ha més canvis llavors.

El nombre d'allotjaments d'ús turístic ha incrementat moltíssim.

Relacionat

Els propietaris i gestors d’allotjaments turístics treuen foc pels queixals amb la moratòria

Davant d’aquest fet, immobles actualment destinats per complet a l’activitat de l’allotjament turístic perden l’interès per als compradors. I les operacions que estaven molt avançades -hi havia acord econòmic, per exemple, però calia fer tota la paperassa en un tràmit que no és pas de pocs dies sinó que pot comportar algunes setmanes o més i tot- queden en no res. I això suposa un perjudici econòmic a aquells que venien l’immoble. I aquests consideren que és un greuge que no han de suportar perquè, a més, troben que és injust.

I és que consideren que un immoble que ha estat autoritzat com a habitatge d’ús turístic (HUT) no deixa de ser-ho pel fet que dit edifici canviï de mans. I posen les fonts consultades un parell d’exemples senzills d’entendre: si un bar es traspassa o una perruqueria canvia de mans, ni deixa de ser bar ni deixa de ser perruqueria a no ser que el nou titular vulgui destinar el negoci a una altra activitat. I aquest no seria el cas dels compradors dels immobles del Pas de la Casa.

L’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics ja va mostrar fa uns dies el seu malestar per la decisió governamental. Justament va indicar que considerava que aquesta mesura podia anar destinada a immobles de nova construcció o que per primer cop es volguessin certificar com a HUTs però que en cap cas podia gravar els edificis ja autoritzats i, d’aquesta manera, malmetre les operacions de compra-venda que l’associació ja tenia coneixement que s’estaven negociant o, fins i tot, acabant de perfilar.

Comentaris (4)

Trending